Mirjana je jedna od malobrojnih javnih osoba koja je u vrijeme granatiranja Dubrovnika početkom 90-ih imala hrabrosti izaći na beogradske ulice i demonstrirati protiv napada. To objašnjava činjenicom da je najljepše godine mladosti i odrastanja provela putujući po bivšoj državi, pa tako i ljetujući na hrvatskoj obali, ali i posjećujući prijatelje u Zagrebu, pogotovo krajem 70-ih i početkom 80-ih, kada se rađao glazbeni pokret Novi val.

'Imala sam tada 20-ak godina i stalno sam jurcala autostopom u Zagreb. Tamo su se počeli otvarati prvi kafići u kojima su se okupljali glazbenici, pisci, glumci... Sjećam se da su to bili Zvečka i Kavkaz. Imala sam tamo odličnu ekipu, sve smo mogli unatoč nestašicama benzina i kave', prisjetila se Mirjana u razgovoru za 24express.

Iz tog vremena ova osebujna glumica pamti i prve eksperimente s lakim drogama. 'Pa, normalno, u to vrijeme pušili smo uglavnom marihuanu i hašiš. Početkom 90-ih iz totalnog očajanja nekoliko puta probala sam kokain, ali nisam njime bila fascinirana, nekako to nije bila moja droga', iskreno je priznala Mirjana, ali njezinom eksperimentiranju tu nije bio kraj.

'I onda sam jednom probala ecstasy, ali mi je od njega bilo strašno zlo i shvatila sam da se ne bih trebala s tim igrati. Nikad me nije privlačila nijedna vrsta ovisnosti – ni o ljudima, ni o stvarima, ni o porocima. Ne volim kad netko ili nešto upravlja sa mnom jer sam osoba koja voli kontrolirati stvari. Recimo, preko noći sam prestala pušiti i s tim nemam nikakav problem', pohvalila se 54-godišnja glumica.

Unatoč tome što Mirjanu Karanović i danas, kao i prije tridesetak godina, doživljavaju seks-simbolom, u privatnom životu i dalje uživa u statusu neudane žene. 'Ja ne mogu pratiti nekoga, niti bih pristala biti nečija pratilja. Budući da nisam bila spremna u životu imati slugu, niti bi mi imponiralo imati pored sebe nekog potrčka, mislim da je bolje ovako. U svakom slučaju, moja je deviza – bolje imati dobrog ljubavnika nego lošeg muža', zaključila je Mirjana.