Iluzionist njemačkog podrijetla Siegfried Fischbacher, drugi član magičnog dvojca "Siegfried & Roy", umro je u srijedu navečer u svom domu u Las Vegasu od raka, doznaje se u četvrtak od njegova agenta.

Siegfried je umro u 81. godini, osam mjeseci nakon partnera Roya koji je umro u svibnju u 75. godini od komplikacija povezanih s Covidom-19, također u Las Vegasu, rekao je njihov agent Dave Kirvin u priopćenju poslanom France Presseu.

U svjetskoj prijestolnici igara na sreću i svjetlucavih zabava dvojica su bila slavna dugi niz godina zahvaljujući svojim nastupima s divljim životinjama - bijelim tigrovima i slonovima - koji su nestajali i pojavljivali se po njihovoj volji pred očima zadivljene publike.

Bijeli tigrovi bili su njihov zaštitni znak

Siegfried i Roy su počeli karijeru 1967. u varijeteima u Las Vegasu, a u 1980-im su postali svjetske zvijezde zahvaljujući svojim nesvakidašnjim predstavama. Bijeli tigrovi bili su njihov zaštitni znak i s njima su nastupali od 1990. gotovo svaku večer u krcatoj dvorani u slavnom hotelu kockarnici Mirageu, tada najvećem u Las Vegasu.

Siegfried, rođen u Rosenheimu, u Bavarskoj, 1939., otkrio je svoju sklonost opsjenarstvu još u djetinjstvu, kada je kao osmogodišnji dječak u trgovini naišao na knjigu o mađioničarskim vještinama.

Krajem 1950-ih upoznao se na kruzeru s Royem Hornom i tada su odlučili zajedno izvoditi točke s egzotičnim životinjama, prvo u Europi, zatim u Las Vegasu. U Parizu su zapaženi i nakon toga dobivaju ulaznicu za svjetsku prijestolnicu igara na sreću.