Play ponuda

ZLOČESTI DEČKO BALETA / Optuživan je za homofobiju, dolazi iz Ukrajine, a Srbiju je iznenadio ogromnom tetovažom - Putina!

Image
Foto: profimedia

Ukrajinski baletan Sergej Polunjin nastupao je u Srbiji, gdje je publici ponosno pokazao tetovažu Vladimira Putina, koja mu krasi torzo

3.10.2021.
12:08
profimedia
Play ponuda

Osebujni Ukrajinac Sergej Polunjin slovi za jednog od najboljih baletana na svijetu. Nedavno je u Beogradu organizirao donatorsku večer fondacije koja nosi njegovo ime, a sve s ciljem prikupljanja novca za nastavak školovanja mladih i talentiranih baletana, stipendista iz Srbije.

Polunjin je tijekom večeri izveo svoju impresivnu koreografiju na kompoziciju "Bolero" Mauricea Ravela, a kako je bio gol do pasa, publika je mogla vidjeti veliku tetovažu Vladimira Putina na Sergejevim prsima, koju je napravio prije dvije godine.

shimmer fallback
shimmer fallback

Optuživan za širenje homofobije

Njegova menadžerica Tatjana Tokareva još je 2019. pokušala smiriti buru koju je 29-godišnji baletan raspirio svojim kontroverznim komentarima na društvenim mrežama. U njima Polunjin veliča ruskog predsjednika, konstatira da bi "sve debele ljude trebalo ispljuskati zbog nedostatka discipline" i kritizira muške kolege homoseksualnog opredjeljenja.

Nekoliko puta bio je optuživan za širenje homofobije, posebice kada je izjavio da "muškarac treba biti muškarac, a žena žena".

shimmer fallback
shimmer fallback

Izjave ga stajale angažmana

"Muška i ženska energija stvaraju ravnotežu. Postoji razlog zašto imaš testise. Isto mislim i o svijetu izvan baletnoga. Muškarci, što ne valja s vama? Žene sada pokušavaju preuzeti muške uloge jer ne spavate s njima i zato što ste razočaranje", izjavio je Polunjin jednom prilikom.

Ova i slične poruke na koncu su osebujnog Ukrajinca stajale angažmana u Pariškoj operi i baletu.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda