Strogi ziri u kulinarskom showu nemilosrdan je prema kandidatima

Kandidati su u utrci za laskavu titulu najboljeg slasticara amatera stigli do pola puta. U vecerasnjem izdanju showa Tri, dva, jedan-peci!

5.12.2014.
15:31
VOYO logo

Prvi zadatak je pripremanje vocne crostate. Recepti za tu talijansku slasticu datiraju jos iz petnaestog stoljeca, a moze biti slatka ili slana.

'Iskoristite mastu do krajnjih granica. Tijesto more sadrzavati kakao ili orasaste plodove, a mozete stavljati i razlicite vrste brasna. Crostate mogu biti pecene sa pecenim kremama, pecene s vocem, ili mogu biti zavrsene sa sirovim vocem. Nadam se da cete se opustiti i napraviti nesto jako lijepo', kazala je Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najvise cu obratiti paznju na inovativnost, na pravilnu obradu hrane, i ono sto moram reci, nemojte servirati ono sto ne bi sami pojeli. Obratite paznju na to da tijesto bude peceno i prhko. Molim vas nemojte ponavljati pogreske', upozorila je Mirjana Spoljar, glavna slasticarka hotela Esplanade, koja ce Petri Jelenic i Zdravku Pericu i danas pomoci u savjetovanju i ocjenjivanju kandidata.

Drugi izazov je desert od sira. To je namirnica koja se vrlo lako ukomponira i u slatke i slane i u hladne i tople deserte, a ziri je upozorio kandidate da budu mastoviti i naprave nesto inovativnije od dobro poznate torte od sira odnosno cheesecakea. No nece ih svi poslusati. Tko ce ponoviti iste greske, tko imati problema sa sudem i priborom za pecenje, a tko s drugim kandidatima? I na posljetku, tko ce zavrsiti u dvoboju i napustiti show. Zanima vas i kako je prosao Zeljkin i Zeljkov ples? Doznajte veceras u 21 sat u najsladem slasticarskom izazovu na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo