Prvi zadatak je pripremanje vocne crostate. Recepti za tu talijansku slasticu datiraju jos iz petnaestog stoljeca, a moze biti slatka ili slana.
'Iskoristite mastu do krajnjih granica. Tijesto more sadrzavati kakao ili orasaste plodove, a mozete stavljati i razlicite vrste brasna. Crostate mogu biti pecene sa pecenim kremama, pecene s vocem, ili mogu biti zavrsene sa sirovim vocem. Nadam se da cete se opustiti i napraviti nesto jako lijepo', kazala je Petra.
'Najvise cu obratiti paznju na inovativnost, na pravilnu obradu hrane, i ono sto moram reci, nemojte servirati ono sto ne bi sami pojeli. Obratite paznju na to da tijesto bude peceno i prhko. Molim vas nemojte ponavljati pogreske', upozorila je Mirjana Spoljar, glavna slasticarka hotela Esplanade, koja ce Petri Jelenic i Zdravku Pericu i danas pomoci u savjetovanju i ocjenjivanju kandidata.
Drugi izazov je desert od sira. To je namirnica koja se vrlo lako ukomponira i u slatke i slane i u hladne i tople deserte, a ziri je upozorio kandidate da budu mastoviti i naprave nesto inovativnije od dobro poznate torte od sira odnosno cheesecakea. No nece ih svi poslusati. Tko ce ponoviti iste greske, tko imati problema sa sudem i priborom za pecenje, a tko s drugim kandidatima? I na posljetku, tko ce zavrsiti u dvoboju i napustiti show. Zanima vas i kako je prosao Zeljkin i Zeljkov ples? Doznajte veceras u 21 sat u najsladem slasticarskom izazovu na RTL Televiziji!