Finalni je tjedan sve bliže, a natjecatelji pod sve većim stresom jer žiri od njih traži i znanje i kreativnost u kuhanju. Pažanin je večeras kandidatima pripremio zanimljiv recept po kojem će vidjeti jesu li natjecatelji napokon svladali čišćenje i filetiranje ribe.
Osim što im je za brudet nabavio škampe i čak pet vrsta riba, oradu, škarpinu, trlju, oslića i pauka, Pažanin im je postavio i malu zamku - spojio je nekoliko kiselih namirnica za umak, pa natjecatelji moraju izbalansirati cijelo jelo kako god znaju i umiju.
Osim brudeta i umaka od bosiljka, natjecatelji će pripremati i krumpir u pećnici. Kako i sam kaže, želi da ovo jelo ispadne besprijekorno, da bude „jelo za pamćenje“.
S obzirom da natjecatelji pripremaju ribu, Tomislav Špiček odlučio se našaliti i na set je donio svinjsku polovicu kao dar za kolegu!
Pažanin je ostao vidno iznenađen Špičekovom šalom, no kako nerado priprema i jede svinjetinu, nije znao što bi sa Špičekovim poklonom…
Za razliku od njega, natjecatelji bi itekako trebali znati što učiniti s namirnicama, kako ih očistiti, kako termički obraditi, začiniti, sljubiti… Hoće li i večeras pasti niske ocjene? Doznat ćemo već u 20:15 sati u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, samo na RTL-u!