PRIPREMITE SE! / Spektakularna serija 'Južni vetar' uskoro na RTL-u: Jednako je napeta, surova i eksplozivna kao film

Image
Foto: Promo

Petar Maraš (Miloš Biković), kradljivac automobila iz Beograda, dobio je priliku za novi početak

6.6.2022.
14:01
Promo
VOYO logo

Nakon što je 2018. godine akcijski film "Južni vetar" u najkraćem roku postao ogromni hit u cijeloj regiji i pokupio brojne nagrade, na radost mnogih fanova snimljen je i nastavak, i to u obliku serije, jednako napete, surove i eksplozivne, koja stiže na glavni kanal RTL-a od 15. lipnja u večernjem terminu.

U produkciji Režima i RTS-a 2020. godine premijerno je prikazana hvaljena serija "Južni vetar", koja je donijela 14 nastavaka. Režiju potpisuje Miloš Avramović koji je, zajedno s Petrom Mihajlovićem, zaslužan i za scenarij. Prve četiri epizode zapravo su proširena verzija obožavanog filma iz 2018. godine, dok preostalih deset epizoda čini novi serijal i nastavak sage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZVIJEZDA JUŽNOG VETRA /

Miloš Biković o suradnji s Oskarom nagrađenim redateljem: 'Neizmjerno poštujem ovog čovjeka'

Image
ZVIJEZDA JUŽNOG VETRA /

Miloš Biković o suradnji s Oskarom nagrađenim redateljem: 'Neizmjerno poštujem ovog čovjeka'

Petar Maraš (Miloš Biković), kradljivac automobila iz Beograda, dobio je priliku za novi početak kada je prijevremeno pušten iz zatvora. Maraš sada pokušava napraviti balans u svom privatnom životu i umjesto da se vrati staroj ekipi lopova, Caru i njegovoj bandi, on započinje privatan biznis preprodaje polovnih automobila i odbija Baćine (Miodrag Radonjić) prijedloge da mu se pridruži u novim kriminalnim aktivnostima. Za to vrijeme crnogorski narkoklan, pod vodstvom ambicioznog Vaja (Ljubomir Bandović) nastavlja sa svojim sigurnim uzdizanjem na vrućem beogradskom asfaltu…

Image
Foto: Promo

Pravi spektakl

Odlična glumačka ekipa, predvođena sjajnim mladim srpskim glumcem Milošem Bikovićem (Petar Maraš), vratila se i u seriji, gotovo u punom sastavu. Tu su još Miodrag Radonjić (Baća), Jovana Stojiljković (Sofija), Miloš Timotijević (Stupar), Hristo Shopov (Dimitar Mitevski) i Bogdan Diklić (Lazar Maraš), dok je jedino legendarnog Dragana Bjelogrlića u ulozi Cara zamijenio jednako popularni Miki Manojlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna regionalna serija, ali ni film novijeg datuma, osim možda "Ubica mog oca" ili "Senki nad Balkanom", nije izazvala toliko zanimanje javnosti i ne može se mjeriti s popularnošću "Južnog vetra", a to ni ne čudi ako se u obzir uzmu sve one stavke koje je čine pravim spektaklom – izvrsna produkcija, odlična glumačka postava, direktni i nepretenciozni dijalozi te sjajni specijalni efekti.

A o kvaliteti serije posebno govore i međunarodne pohvale, među kojima se posebno ističe nagrada "Zlatna antena" za najgledaniju seriju 2020. godine, na Međunarodnom festivalu drame i serija – FEDIS. Upravo zato, i novi film "Južni vetar: Ubrzanje", koji je izašao krajem 2021. godine, odmah je srušio sve rekorde gledanosti, a s jednakim nestrpljenjem već se čeka i najavljena druga sezona serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo

Prvu sezonu serije "Južni vetar", napetu priču o modernom Beogradu, o organiziranom podzemlju i mafiji, ali i običnim mladim ljudima željnim "uspjeha", koji tek kroče u surove kriminalne zločinačke vode, gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a od 15. lipnja u večernjem terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo