Play ponuda

VIDEO: / Oni su uvjerljivi vladari malih ekrana!

shimmer fallback

Serije Momci s Madisona i Američka horor priča ove godine imaju najviše nominacija za nagradu Emmy. Svaka je nominirana u čak 17 kategorija. Dodjela će se održati 23. rujna u Los Angelesu.

20.7.2012.
9:06
Play ponuda

Momcima s Madisona smiješi se peti Emmy za najbolju dramsku seriju, a osvoje li ga, bit će to prvi put da je jedna serija toliko puta pobijedila u toj kategoriji. Po četiri Emmyja za najbolju dramu imaju još serijali Hill Street Blues, Zakon u Los Angelesu i Zapadno krilo.

Za pobjedu u toj kategoriji ove će se godine boriti i serije Na putu prema dolje, Dobra žena, Igra prijestolja, Carstvo poroka, britanska hit-serija Downton Abbey i američka serija Domovina koja debitira na Emmyjima.

Američkoj horor priči i Momcima s Madisona sa 16 je nominacija za petama Downton Abbey koji je lani nagrađen za najbolju mini-seriju, ali je ove godine promijenio kategoriju.

Nominacije je u četvrtak objavio američki voditelj i komičar Jimmy Kimmel koji će voditi i dodjelu, a na pozornici se pojavio u pidžami uz glumicu Kerry Washington te se zapitao: 'Je li ovo seksi san?'

Za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji nominirani su Steve Buscemi („Carstvo poroka“, Michael C. Hall („Dexter“), Bryan Cranston („Na putu prema dolje“), Hugh Bonneville („Downton Abbey“), Jon Hamm (Momci s Madisona“) i Damian Lewis („Domovina“).

Za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji nominirane su Julianna Margulies („Dobra žena“), Michelle Dockery („Downton Abbey“), Elisabeth Moss („Momci s Madisona“), Kathy Bates („Harry's Law“), Claire Danes(„Domovina“) i Glenn Close („Odvjetničke bitke“).

Emmy za najbolju humorističnu seriju smiješi se uspješnicama Televizijska posla, Bez oduševljenja, molim!, Moderna obitelj i Teorija velikog praksa, a pridružile su im se debitantice Potpredsjednica i Girls.

Play ponuda
Play ponuda