Play ponuda

Revolucionarna serija 'Kuca od karata' napokon i kod nas

shimmer fallback

Na HRT-u od 15.

4.9.2014.
12:31
Play ponuda

U novoj jesenskoj shemi HRT-a od 15. rujna pocinje se prikazivati jedna od najeminentnijih televizijskih serija posljednjih godina 'Kuca od karata', britka politicka drama koja vas vodi iza kulisa moci, ambicije i korupcije modernog Washingtona.

Ovaj vrhunski politicki triler nastao je suradnjom uglednog redatelja Davida Finchera, za Oscara nominiranog scenarista Beaua Willimona te oscarovca Erica Rotha.

Temeljen na istoimenoj hvaljenoj BBC-ovoj miniseriji, ovaj televizijski hit britanski parlament zamijenio je americkim Kongresom u univerzalnoj prici o politickim spletkama koje nadilaze granice drzava i nacija. 'Kuca od karata' beskompromisna je studija 'mracne strane' americkog politickog sustava, a njezin glavni protagonist je Francis Underwood kojeg je maestralno utjelovio oskarovac Kevin Spacey.

Underwood je rodeni politicar - dominantan, sarmantan, karizmatican i nemilosrdan. On i njegova jednako ambiciozna supruga Claire, koju je takoder impresivno odigrala Robin Wright, ne prezu pred nicim kako bi si osigurali put prema uspjehu. 'Kuca od karata' dosad je osvojila Zlatni Globus, deset drugih uglednih nagrada uz cak 62 nominacije.

Osim 'Kuce od karata', u jesenskom shemi na HRT-u ce se moci gledati i norveska serija u 8 nastavaka 'Polubrat' te britanska serija 'The Fall' s Emmyjem nagradenom Gillian Anderson o ambicioznoj istraziteljici te serijskom ubojici i neuhvatljivom predatoru.

Na ekrane HTV-a stize i nova hit serija 'Pod kupolom' snimljena prema istoimenom bestseleru Stephena Kinga. Prica je to o stanovnicima gradica koji se suocavaju s natprirodnim i neobjasnjivim dogadajem, ogromnom prozirnom kupolom koja ih odvaja od ostatka svijeta.

//www.youtube.com/embed/ULwUzF1q5w4

Play ponuda
Play ponuda