ZA PRSTE POLIZATI / Prva večera u Gospiću i domaćica odmah dobila maksimalan broj bodova: 'Zaista je predstavila cijelu Liku'

Image
Foto: RTL Screenshot

Magistra fizioterapije, Ivana, odmah je u prvoj epizodi ovotjedne 'Večere za 5 na selu' dobila maksimalan broj bodova

27.6.2022.
21:49
RTL Screenshot
VOYO logo

Novi je tjedan u "Večeri za 5 na selu" u kojem ćemo upoznati ličke kuhare amatere, a prva domaćica bila je magistra fizioterapije Ivana, koja je ostale kandidate ugostila u Gospiću.

Ivani su u goste došli magistar zaštite zdravlja Josip, inženjer šumarstva Robert, prodavačica Jelena i informatičar Marijan, a za njih je pripremila predjelo naziva "Veseli tanjur", glavno jelo "Božanstveno proljeće" i desert "Čudesna Lika". Predjelo je dobilo samo komplimente; svi su hvalili i mesne i mliječne ličke delicije, glavno jelo sve je oduševilo, a i desert se svima svidio tako da je domaćica dobila četiri desetke i zasjela na prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su se okupili novi kandidati, vidjeli su neka poznata lica iz grada jer svatko od ekipe poznaje nekoga. Vrijedna domaćica je uz aperitiv poslužila i fritule, a kad su gosti stigli, bili su sretni što poznaju i domaćicu.

Image
Foto: RTL Screenshot

"Mali grad, svi se znamo“, komentirala je Jelena. Domaćica je potom ponudila rakije od kruške, šljive i drijena, a svi su se odlučili za rakiju od drijena koja im je bila super. Svima su se svidjele i fritule ili uštipci, kako je rekla Jelena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanjur prepun ličkih delicija; narezaka i sireva, poslužen je za predjelo. "Okus predjela bio je odličan, a najviše su mi se svidjeli kulenova seka i ovi mliječni proizvodi“, rekao je Marijan, a i Josipu se svidjela kulenova seka dok je Jelena pohvalila i sir škripavac. Josipu se toliko svidio i pršut da je uzeo od Marijana koji nije mogao sve pojesti, a potom i od domaćice.

Image
Foto: RTL Screenshot

Za glavno jelo domaćica je poslužila janjetinu ispod peke s mladim krumpirom uz salatu od mrkve i cikle. "Meso je bilo super, kao i povrće i krumpir“, rekao je Robert, svidjelo se i Marijanu dok je Josip zaključio: "Slasno, masno, ukusno i odlično!“ Jelena je komentirala kako domaćica nije štedjela na porcijama, no to njoj nije bila zamjerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL Screenshot

Domaćica je za kraj poslužila palačinke s pekmezom i šlagom. "Okus je bio fantastičan!“ rekao je Robert, a i Marijanu su bile super. "Stvarno je bio fin desert“, rekla je Jelena, a Josip dodao: "Bio je dobar, ali ne bi bilo loše da je bilo i oraha".

Image
Foto: RTL Screenshot

Ivana je ekipi poklonila rakiju, stigli su i svirači pa su svi malo zapjevali i zaplesali, a potom je došao red na ocjenjivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL Screenshot

Gosti su bili jako zadovoljni jelima i Ivaninim gostoprimstvom, svi su joj uz komplimente dali po desetku, a Robert je najbolje objasnio zašto: "Svega je bilo dovoljno, okusi pogođeni, zaista je predstavila cijelu Liku".

Image
Foto: RTL Screenshot

Sutra kuha Ivan, a hoće li biti opušten i veseo kao prvu večer te koja jela priprema gostima - ne propustite pogledati u novoj epizodi "Večere za 5 na selu" od 20.15 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo