Play ponuda

Poslastica za sve geekove: Vraća se Crveni patuljak

shimmer fallback

Nakon poduže pauze od gotovo 13 godina, kultna britanska SF serija Crveni patuljak (Red Dwarft) vraća se na male ekrane.

23.7.2012.
12:54
Play ponuda

Osma sezona Crvenog patuljka prikazivala se prije 13 godina da bi 2009. godine snimljen uskršnji trodijelni specijal koji nije naišao na dobre reakcije.

Početkom ove godine pred publikom u studiju započelo je snimanje Crvenog patuljka X. Sada je snimanje privedeno kraju a serija se nalazi u postprodukciji.

U serijalu će se vratiti svi stari likovi - Lister, hologram Rimmer, evoluirani potomak brodske mačke The Cat i robot Kryten. Robert Llewellyn, glumac koji utjelovljuje robota Krytena, zamolio je fanove da se suzdrže od traženja bora na njegovu licu i da imaju u vidu Krytenovu starost od 3 miliona godina, piše radiosarajevo.ba.

Detalji scenarija kojeg ponovno potpisuje tvorac Crvenog patuljka, Doug Naylor, još uvijek nisu poznati, ali već najesen će britanski gledatelji imati prilike vidjeti šta se dešava u novih šest epizoda sitcoma koji je svoju premijeru imao 1989. godine.

Play ponuda
Play ponuda