'Glavni razlog zašto slastice šefovima zadaju glavobolje je ustvari taj što su slastičarstvo i kuharstvo različite discipline, odnosno na različitim načelima se grade. Kuharstvo je u većini živo i fleksibilno i ustvari se dosta oslanja na osjećaje, odnosno na osobu koja to izvodi, a slastičarstvo je egzatna znanost. Dakle, to je fizika i kemija. Tu se računa', pojasnio je Dino osnovna načela i razlike između kuharstva i slastičarstva.
Radovan, ljubitelj slatkoga, prije početka izazova poručuju: 'Moja životna radost, ali i problem je što volim jako puno finih jediva, a najviše volim slatko. Molim vas, nemojte me razočarati!'
'Ja sam samoj sebi rekla da se moram potruditi više i moram pokazati više i bolje. Ne znam je li danas taj dan, ali nadam se da će uskoro osvanuti', kazala je Ivana, a prema reakcijama žirija na njezin cupcake, čini se kako će se ipak morati još više truditi ukoliko želi produžiti svoj boravak u MasterChef kuhinji.
Inače, uvijek smirena i staložena, nakon Dinovog komentara kako je njezin desert za pekaru te kako s tim desertom može biti jedino šegrt nekom slastičaru u restoranu i to jedino ako slastičar bude dobre volje, Ivana se slomila.
'Daš mi muffin, najgluplji kolač koji se služi u pekarama i onda mi kažeš da je za pekaru! Što? Imam osjećaj da on ima velika očekivanja od mene i to je super u jednu ruku, a u drugu daj prestani me više nokautirati, ne mogu se dizati toliko puta!' - komentirala je Ivana ne uspijevajući suspregnuti suze.
'Ja nikad nisam mislila da ću ja bit ta glupača koja plače ispred kamere, ali jednostavno ne možeš objasnit koliko je to emocija u tebi. Nije kriv zadatak, kriva sam ja. Trebala sam od tog dosadnog cupcakea napraviti dobar kolač!, dodala je Ivana.
U zoni slatkog kandidate će dočekati i Test osjetila u kojemu će imati zadatak pogoditi naziv deserta te prepoznati sastojke u njemu. 'Teško se pripremiti za Test osjetila. Ili osjetiš ili ne osjetiš', komentirao je Ratko prije početka izazova.