VEČERA ZA 5 / Pobjednica tjedna je Dunja, plasmanom iznenadio i domaćin Dinko

Image

Kritike su se redale zbog biljnog mesa, no s druge strane, Dinko je zaradio i niz pohvala zahvaljujući ostalim jelima i gostoprimstvu

1.3.2024.
19:04
VOYO logo

Pobjednica ovotjedne 'Večere za 5' je Dunja Suhanek. "Očekivala jesam i nisam, svi smo se nadali, ali nisam vjerovala da sam skuhala najbolju večeru. Novac ću potrošiti na društvo od ovog tjedna i na obitelj te nešto sitno možda i na sebe", zaključila je sretna Dunja. 

Na drugom mjestu našao se Dinko Šimenc, koji je ekipu ugostio u svojoj obiteljskoj vikendici u Babincu. Za svoju večeru Dinko je dobio 37 bodova te je završio na drugom mjestu u ovotjednom showu. Kritike su se redale zbog biljnog mesa, no s druge strane, Dinko je zaradio i niz pohvala zahvaljujući ostalim jelima i gostoprimstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pripravu večere započeo je današnji domaćin desertom naziva 'Veselica od dunje i jabuke'. "To je to, nešto s dunjama i jabukama", prognozirao je Zlatko. "Možda neka štrudla od jabuka i dunja", dodala je Dunja. Štrudlice od tikve, dunje i uz pečenu jabuku punjenu orahom poslužene su ekipi za desert. Nakon što je spravio desert, Dinko se okrenuo glavnom jelu naziva 'Jelen trči šumicom'. "Možda nije stavio jelena u sastojke", ponadao je Mario mesu. "Možda bude gulaš s vrganjima", pretpostavila je Dunja.

Image

Ekipa je bila u zabludi. Glavno jelo sadržavalo je veganske okruglice u umaku od vrganja i šumskih gljiva, s valjušcima kao prilogom. Posljednje čega se Dinko prihvatio bilo je predjelo - 'Paketić iz vrta'. "To će vjerojatno biti neko povrće", pretpostavio je Zlatko. "Povrće", dodala je i Dunja. Žitarice, šljive i razno povrće - spravio je Dinko verziju rižota za predjelo. "Imam rižu, zob, kvinoju i leću. Kombiniram to s povrćem, tikvicom i mrkvom", zaključio je Dinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kada je spravio jela, Dinko se okrenuo pripremi za dolazak gostiju. Za aperitiv je ponudio babinečki biljni liker, dren, krušku i cibor. Sva pića nastala su iz biljaka s domaćinovog imanja. "Bio je smiren, sve je imao pod kontrolom, baš sam se iznenadila", komentirala je doček Dunja. "Bio je super, lijepo nas je dočekao bez treme", dodala je Ivana. "Bio je cool, opušten, svaka mu čast", zaključio je i Zlatko! Nakon riječi hvale na račun dočeka, uslijedilo je predjelo.

Image

'Paketić iz vrta' prvi je stigao pred ekipu. "Minimalizam, jedna kockica na rukoli", komentirala je izgled predjela Dunja. "Izgled me iznenadio, jako mi se svidjelo", dodao je Zlatko. "Suhe šljive mi jedine nisu odgovarale, ali bilo je dobro", komentirala je okus predjela Dunja. Ivani su se i one svidjele pa je pohvalila baš sve komponente predjela. "Mene nije pogodio, nije bilo mesa", zaključio je u svom stilu Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Glavno jelo stiglo je kao zvijezda večeri. 'Jelen trči šumicom' stigao je bez jelena u glavnom jelu. Okruglica biljnog mesa s vrganjima nije oduševila Marija, koji se nadao mesu. "Razveselio sam se što nije jelen", rekao je Zlatko. "Biljno meso, ne volim takvo nešto", iskren je bio Mario kojem je meso nedostajalo tijekom cijele večere. "Valjušci su bili pomalo suhi, teško je nadmašiti one moje mame", zaključila je Ivana o glavnom jelu. 

Image

'Veselica od dunje i jabuke' posljednje je jelo koje je stiglo pred ekipu. "Savijača s dunjom i bundevom koju smo jučer dobili od Ivane", predstavio je Dinko svoj desert. "Štrudla je bila fina, nije bila preslatka", pohvalila je desert Dunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Uslijedili su prigodni pokloni ekipi, a potom je Dinko ekipu izveo u dvorište kako bi im demonstrirao kako se igra disc golf. "Iznenađen sam s iznenađenjem", kroz smijeh je komentirao Zlatko igru. "Bilo je fora, ali očekivao sam nešto zabavnije", zaključio je, pak, Mario. U igri je pobijedio Zlatko, a za nagradu je dobio frizbi!

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Njegov kuharski autoritet je apsolutan, znanje impresivno. Kulinarski savjet chefa Toma Gretića: 'Hladna voda na pastu? Ni slučajno'

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo