Play ponuda

IZVANREDNA SITUACIJA I TESKE RIJECI U SHOWU NOVE TV / 'Uopce niste bili koncetrirani!'

shimmer fallback

Slatki vikend u MasterChefu prosao je s brojnim iznenadenjima, a ove nedjelje dogodila se jedna izvanredna situacija – Josip je odlucio odustati.

4.5.2015.
10:44
Play ponuda

Iva, kao pobjednica iz prosle emisije birala je glavnu namirnicu. Izmedu bijele cokolade, svjezeg sira i malina, odabrala je bijelu cokoladu koju je na kraju u ducanu i zabravila uzeti. Snalazljiva Iva ipak se uspjela snaci te se je u nedostatku bijele cokolade, sjetila izvesti ju reducirajuci vrhnje za slag i secer.

Cini se kako kandidati usprkos nekim dobrim ideja ipak nisu vicni u pripremanju deserta, a to se posebno moglo uociti u komentarima zirija.

"Danas ste sigurno na kolacima pali i tesko se poskliznuli!" komentirao je Andrej tanjure koje su im kandidati prezentirali, dok se Dino slozio s njim i zakljucio: "Ovaj vas danasnji ucinak izgledao je kao da uopce niste bili koncentrirani na to sto radite!"

Najbolji kolac bio je Elenin, za kojega je Andrej rekao: „Nemam sto reci, ovo mi se svida jako!“ , a svoju pobjedu Elena je komentirala: „Pa ja mislim da zapravo ljudi ovdje previse zele udovoljiti tom ziriju, a ja se inace u zivotu trudim da ne udovoljavam do kraja nikome, nego da uvijek ostane prostora gdje mogu nadoknaditi te mane. Uvijek idem sigurno.“

Na kusanju je ziri Ivi komentirao kako je krema od bijele cokolade ipak preteska i da joj je bitnije bilo staviti tu bijelu cokoladu nego sacuvati okuse kod dobrog deserta. Robert je dobio opasku zbog neurednosti. "Ja znam da ti iz nekog kaosa hoces postignuti neku kreativnost, ali zapravo samo izgleda neuredno!" porucio mu je Andrej.

Ziriju se desert koji je Zvjezdana pripremila nije svidio, a slicne komentare dobila je i Misel kojoj je Radovan rekao kako nastoji biti pristojan, pa ce samo reci da joj kolac 'nije nesto'. Martinina prezentacija ih je razocarala, izabrala je krivi tanjur koji je na kraju izgledao prljav, a zeznula je i karamel koji je bio zrnat jer je u njega stavila prah indijskog orascica. Radovan joj je savjetovao da ne srlja i da se sredi u glavi inace ce kod nje uvijek biti kaos.

"Osim prezentacije koja nema bas previse veze ni s gastronomijom ni s kuhanjem, okus svih ovih stvari zajedno je uzasan", bio je Andrejev komentar na Antin kolac. Zanimljivo je bilo na kusanju Ratkovog kolaca u kojemu Dino nije mogao pronaci kremu izmedu dva biskvita pa je Mesin Ratkov kolac nazvao: 'CSI kolac'.

"Kako nas je sve manje, svatko od nas moze zavrsiti u Stres testu, a kad serviras slani desert a ziri ocekuje slatki, onda ti je poprilicno zagarantirano da bi mogao biti u Stres testu!", komentirao je Ratko.

Ivani su, ocekivano, komentirali to sto krema nije uspjela, a ona je cijelo vrijeme ponavljala da zna sto je zeznula pa je Dino zakljucio da nema potrebe da joj ista prica kad vec sve zna. Iako je bio jako zadovoljan njime, Darijev desert nije osvojio ziri – previse su se osjetila jaja pa je ispao slatki omlet ili fritaja, a Andrej mu je porucio: "Izgleda kao da se zezas s nama, a okus je apsolutno bez veze!"

Ocekivano, mjesta u Stres testu bila su rezervirana za Darija, Martinu, Roberta i Ratka.

Zadatak je bio napraviti poznati francuski desert Crepe Suzette. Kao i u prethodnom izazovu, i u ovome su kandidati razocarali, nitko nije pogodio pravi okus poznatih palacinki. Kao najlosiji proglasen je Dario, no buduci da je Josip odustao od daljnjeg natjecanja, Dario je ovoga puta posteden. "Zbog njegove bolesti ti ostajes jos danas u MasterChefu, a to ne znaci da neces opet ovdje stajati ako ovako nastavis!", porucio mu je Radovan, na sto je Dario zakljucio:

"Nadam se da ce mi to biti pouka da napokon dam jos bolje od sebe, ja cu se potruditi maksimalno, koliko god mogu."

Play ponuda
Play ponuda