Novi tjedan kuhanja donosi novu glavnu temu – alkohol. Za početak, natjecatelji će se večeras morati pokazati u pravom svjetlu kada su u pitanju dvije kuharske tehnike: Bijeli tim bavit će se flambiranjem, a Crveni tim pirjanjem svojih jela.
Žiri se nada da natjecatelji znaju na što sve treba obratiti pozornost kada se u pripremanju jela koristi alkohol. Od koje životinje meso odabrati, koji se točno komad mesa koristi, kada jelu dodati alkohol, koja vrsta alkohola...? Sve će to Željka, Špiček i Ivan uzeti u obzir tijekom ocjenjivanja.
S obzirom da iza sebe već ima jedno neuspjelo flambiranje, Vladimir se nada da će sada napokon zadiviti žiri u pripremi junećeg bifteka. S druge strane, Luka će imati problema kod 'paljenja' svojih škampa, dok će se Anka i Ivan prvi put susresti s flambiranjem.
Ina i Dina uhvatit će se u koštac s pirjanjem lungića u umaku od šljiva, Honorata i Josip pripremit će svinjska jetrica, a Mario i Marina će u svoju 'pijanu' majonezu servirati uz piletinu.