Play ponuda

TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ! / Nova sezona gastro-spektakla otkriva pravi dragulj: 'Moji specijaliteti nisu nikad dobili kritiku'

Image

Marija Bićanić najstarija je kandidatkinja devete sezone, a ima 74 godine

28.1.2022.
17:40
Play ponuda

U novoj, devetoj sezoni omiljenog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', koja starta već u ponedjeljak u 21 sat na RTL-u, gledateljima i stručnom žiriju, u već dobro poznatom sastavu Klemenčić-Pažanin-Špiček, svoje će umijeće kuhanja pokazati mnoštvo šarolikih i zanimljivih kandidata.

Jedna od njih svakako je svestrana umirovljenica iz Crikvenice, koja se može pohvaliti i brojnim kulinarskim priznanjima.

Marija Bićanić najstarija je kandidatkinja devete sezone, a ima 74 godine. Dane u mirovini krati brojnim hobijima, kao što su slikanje, ples i pjevanje, no onaj omiljeni je, naravno, kuhanje brojnih delicija i pripremanje raznih slastica.

'Više sam u kuhinji nego u boravku'

''Više vremena provodim u kuhinji nego u dnevnom boravku. Najviše volim smišljati vlastita jela'', ističe. Budući da je porijeklom iz Slovačke, Marija je i ponosna članica Matice slovačke s kojom nastupa na brojnim manifestacijama, ali i kuha na kulinarskim natjecanjima.

''Moje najveće kulinarsko umijeće su slovački specijaliteti te ih često kuham na Danima slovačke kulture, i ti isti specijaliteti nisu još nijednom dobili nikakvu kritiku. Na natjecanjima u Slovačkoj osvojila sam više puta prvo mjesto'', prisjeća se kandidatkinja.

Ne voli recepte

Marija sebe opisuje kao vedru, energičnu i tolerantnu osobu koja cijeni konstruktivne kritike i savjete jer tako uči, a iako se u timskome radu voli postaviti kao vođa, uvijek je, kaže, spremna za kompromise i dogovore.

''Moje najveće prednosti u kuhinji su spretnost i brzina, a što se mana tiče - rijetko kada pratim recepte jer uvijek sve volim raditi po svome'', dodaje za kraj.

A hoće li žiri na audiciji oduševiti nekim tradicionalnim i već provjerenim slovačkim receptom ili će ih iznenaditi nečim posve drugačijim te kako će im se svidjeti njezina taktika kuhanja ''bez recepta'', gledatelji će doznati u novoj sezoni kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', koja je na rasporedu već od ponedjeljka u 21 sat na RTL-u.

Play ponuda
Play ponuda