U srijedu navečer u showu "Tri, dva, jedan – kuhaj!" pripremali su se specijaliteti svjetskih kuhinja od Brazila, Meksika, Kanade preko Portugala do Irana i Indije. Neobični recepti i nepoznati začini ipak su rezultirali vrlo ukusnim jelima.

Na set RTL-ova kulinarskog showa opet je stigao dan svjetskih kuhinja u kojem je svaki par u 75 minuta trebao pripremiti dva egzotična jela. Iako su u početku bili u strahu zbog prevelike količine sastojaka i začina koje inače ne koriste te je minutu pred kraj izgledalo kao da dio kandidata neće stići servirati svoja jela, večer se zaokrenula u vrlo dobrom smjeru.

I Bee i Velimir pripremali su jela Kokoda i Esi fafao. Prvo jelo bio je kokos punjen ribom i kokosovim mlijekom, dok je drugo jelo bila papaja punjena mljevenim mesom. Iako su svi parovi izbjegavali te recepte, Banfić i Grgić su to odradili dosta dobro.

"Riba interesantna i dobra, možda da je bilo malo više ribe i manje kokosovog mlijeka bi bilo bolje. Papaja mi je odlična! Papaja se dobro slaže s mljevenim mesom, odlično ispečeno i ne bi ništa dodavao" pohvalio ih je Ivan Pažanin pa je par zaradio ukupno 24 boda.

Željka je djevojke nagradila desetkom

Mirela i Ljuba pripremale su jela Kjotsupa i Cataplana, a ishod jela bio je neizvjestan do zadnje sekunde.

"Oba jela su jako dobro odrađena. Jedno je bilo vrlo jednostavno, a drugo vrlo komplicirano. Cataplana je bila komplicirana jer su imale puno namirnica za očistiti i obraditi. Sjajno odrađen posao", komentirala je zadovoljno Željka Klemenčić koja je djevojke nagradila desetkom, a ukupno su zaradile visokih 28 bodova pa njihovoj sreći nije bilo kraja.

Danijela i Josip pripremali su iransko jelo Kuku sabzi i jelo zvano Indijski dhal.

"Jako zanimljiva jela. Fritata je vrlo zanimljiva, ali nije se prepekla, ostalo je vlažnosti, ali korijander mi je prejak. Dhal je fantastičan! Slasno jelo, puno okusa. Imali ste hrpetinu začina, a baš ste dobro to iskombinirali", pohvalila ih je Klemenčić, a njezino oduševljenje za indijsko jelo dijelio je i Pažanin koji im je okrenuo desetku. Danijela i Josip tako su ukupno zaradili odličnih 28 bodova.

Najlošije su prošle Jozefina i Ksenija

Jazz i Joško ponudili su žiriju jela – Meksičke empanadas i Autentični kanadski poutine, oko kojeg je Joško imao puno problema, no komentari su bili iznenađujuće dobri. "Meni su krumpiri odlični, savršeni! Drugo jelo isto odlično, ja sam danas zadovoljan s vašim jelima", kazao je Pažanin, a partneri su osvojili 24 boda, što je bar malo oraspoložilo Joška: "Mlohavi krumpiri su dobro prošli!".

Ivana i Aki imali su recepte za jela Swahili piletina sa salatom od papaje i Bunny chow koji se servirao u kruhu. "Iskreno, najviše sam se bojao vašeg jela, ali vi ste to dobro posložili. Jelo u kruhu je jako ukusno i dobro začinjeno, možda samo fali malo umaka", komentirao je Tomislav Špiček, a prijatelji su dobili lijepih 25 bodova.

Najlošije su prošle Jozefina i Ksenija koje od prvog trenutka nisu bile "na ti" s receptom za jelo Vatapa, gulaš od škampa s kokosovim mlijekom, te jelom Carne colorada. "Ovo su dva užasno teška jela i uzet ću to u obzir, ali tehnički nisu dobro odrađena" rekao je Pažanin, dok su Klemenčić i Špiček također vrlo teško pronalazili komplimente za ta jela pa su djevojke osvojile samo 18 bodova.

Kad su se zarađenim ocjenama oduzeli negativni bodovi zbog nečistih radnih jedinica, najbolji u večeri bili su Danijela i Josip, a najgore su bile Jozefina i Ksenija. Trenutno se ona nalaze na predzadnjem mjestu na bodovnoj ljestvici, dok su Ivana i Velimir na samom dnu ljestvice. Sutra će par s najmanje skupljenih bodova napustiti show, a tko će to biti – pogledajte u četvrtak u 21 sat na RTL-u!