VEČERA ZA PET NA SELU / Maja oduševila ekipu, osmicu dao samo Nikola pa objasnio: ''Jedini razlog je predjelo od majoneze i poriluka'

Image

Njegovateljica Maja Rukavina ugostila je protukandidate prvog dana podravskog tjedna 'Večere za 5 na selu'

29.5.2023.
21:26
Play logo

Ugostila je ugostiteljicu Martinu Tišljarić, konzultanticu Martinu Hajdari, radnika u šumi Nikolu Pavlekovića i umirovljenicu Gordanu Smoljanović. Za svoju izvrsnu večeru Maja je dobila visokih 38 bodova. Protukandidati su pohvalili glavno jelo i desert te odličnu atmosferu.

Pripravu svoje večere Maja je započela radom na desertu kojeg je nazvala 'Tip-top'. "Torta s narančom i čokoladom, meni se sviđa i veselim se", najavila je Martina H. I zaista, Maja je objasnila da se radi o kombinaciji čokolade i naranče. Uslijedila je priprava Smotuljka patuljka - predjela s kojim je Maja odlučila otvoriti svoju večeru. "To bi mogle biti tortilje, smotano nešto", detektirala je ugostiteljica Martina T. Radilo se o hladnoj salati kojom je Maja punila tortilje. Za kraj, Maja je spravila glavno jelo - najbolji od najbolje. "Lungić rolan u pršutu, punjen šampinjonima?", zapitala se Martina H. čeka li ekipu to za glavno jelo kod Maje. I bila je u pravu, za glavno jelo Maja je spravila punjeni lungić s domaćim njokima u umaku od šampinjona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nakon što je domaćica završila s pripravom večere, bacila se na dekoraciju stola i pripravu aperitiva. Ekipa se dotad srela i upoznala putem od Maje - svi osim Gordane i Nikole, koji se znaju otkako je Nikola bio dijete. Uz prigodne šale, stigli su do Maje i njezinog aperitiva. Ubrzo se ispostavilo da Nikola i domaćicu Maju poznaje otprije.

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU /

Sanja pobijedila u jubilarnoj 500. epizodi: 'Prvi put sam nešto u životu osvojila, nagradu ću podijeliti s djecom!'

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU /

Sanja pobijedila u jubilarnoj 500. epizodi: 'Prvi put sam nešto u životu osvojila, nagradu ću podijeliti s djecom!'

Vesela njegovateljica je ekipu dočekala uz aperitiv od šljive, jagode... "Ja sam pila jagodu, odlična je bila", poručila je Gordana. Pohvale na račun šljive imala je Martina T., a zbog jakog vjetra ekipa se na aperitivu zadržala iznimno kratko. Vrlo brzo ušli su u Majin dom, a ona je poslužila riskantno predjelo s porilukom.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Predjelo mi je izgledalo lijepo na oko, dekorativno", izjavila je Gordana. "Primijetila sam da unutra ima sastojaka koje ne bih smjela jesti zbog problema s probavom", najavila je odmah Martina T. "Predjelo mi se nije svidjelo zbog poriluka i majoneze. Ne volim poriluk od djetinjstva, nije mi se sljubio taj okus", dodao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predjela, na stol je ekipi stiglo glavno jelo - pohani punjeni lungić, umak od šampinjona i domaće njoke. "Servirano kao u restoranu, baš je bilo reprezentativno, jako lijepo", komentirala je Martina H. "Njoki su mi bili fantazija, lungić malo manje, ali prolazna ocjena, super je bilo", dodao je Nikola. Pohvale su stigle i od Gordane te Martine T.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Desert Tip-Top posljednji je stigao na stol, a nakon komplimenata na račun glavnog jela, ekipa je pohvalila i izgled deserta. "Desert fantastičan, sve se sljubilo, nije bio presladak, odličan je bio", poručio je Nikola. Nakon uživanja u desertu, Maja je ekipi poklonila i prigodne poklone - domaće proizvode. "Nešto domaće, zanimljivo, fantastično", komentirao je Nikola poklone za kraj.

Ekipi su potom zasvirali harmonikaši pa je time lijepoj atmosferi završila prva ovotjedna večera. Uslijedile su ocjene - Maja je od ekipe dobila visokih 38 bodova. Visoko je Maja postavila letvicu, Nikola joj je udijelio osam, a svi ostali deset bodova. Nikola je svoju osmicu i objasnio: 'Jedini razlog je predjelo od majoneze i poriluka", zaključio je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo