MAHIR KAPETANOVIĆ MIKROFON ĆE ZAMIJENITI KUHAČOM: / 'Nisam vješt u slatkim jelima, tu sam malo kao izvanzemaljac'

Image

Mahir do sada nije kuhao pred žirijem, no kaže kako se nema čega bojati

7.2.2021.
10:59
VOYO logo

U ponedjeljak u 20:45 počinje nova sezona "Tri, dva, jedan - kuhaj!", a među natjecateljima je i Mahir Kapetanović. Kreativnost je njegovo drugo ime, a glazba najveća ljubav pa je tako sreću okušao i u jednom glazbenom showu.

A kad ne pjeva, Mahir rado kuha. Je li to dovoljno da prođe audicijsku fazu u "Tri, dva, jedan - kuhaj!" gledatelji će tek saznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba je vaša velika ljubav. Otkud onda ljubav prema kuhanju i kako to da ste se odlučili prijaviti u show?

Glazba, zapravo, nazvao bih to kreativa, to je lifestyle tako i sama improvizacija koja se zove život. Kuhanje je upravo meni uvijek došlo kao toplice, ljudima je obično glazba hobi i ljubav, opuštanje, ja sam to pronašao u kuhinji.

Image
IVANA BANFIĆ SVOJE KULINARSKO UMIJEĆE POKAZAT ĆE U 'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!': /

'Špičeka se nekako najviše bojim'

Image
IVANA BANFIĆ SVOJE KULINARSKO UMIJEĆE POKAZAT ĆE U 'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!': /

'Špičeka se nekako najviše bojim'

Jedan dan smo producent Rejhan i ja radili na mom albumu i u pauzi na piću mi je rekao: 'Mahire, svaki put kad ti dođem ti meni skuhaš svakakve delicije, toliko uživaš u tome, prijavi se na neki show da te ljudi upoznaju kao čovjeka i kroz kuhinju, van glazbe'. Meni je odmah zazvonilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

RTL

Jeste li pratili i prijašnje sezone i što mislite o žiriju, odnosno bojite li se njihovih komentara?

Kako sam stalno po studiju, samo kradom pogledam na TV, škicnem… Tako da sam upoznat s emisijom dobro i pratio sam koliko sam stigao. Meni je žiri upravo jedna od čarolija showa tako da su oni puno utjecali na moju odluku o prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapjevati pred ljudima, glumiti na kazališnim daskama, voditi programe i glazbene showove sam prošao, ali kuhati pred ljudima i za takve znalce - to nisam bome. Ali nemam se čega bojati, bit će sigurno prpa u nekim trenucima, ali kao što moja majka uvijek kaže: 'Ubung macht den meister', što bi značilo, ponavljanje je majka znanja.

Koju hranu volite pripremati, što se najčešće nađe na vašem meniju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažem da sam rekreativni entuzijast u kuhinji tako da pokušavam širiti znanje i iskustvo novim delicijama. Najčešće zabrijem na jedno jelo poput woka, tortilja, pečenja i onda sljedećih deset dana samo to radim, tako nekako naučim najbolje. Nešto što obožavam spremati su morski specijaliteti, no nisu mi često na meniju.

Kad ste počeli kuhati, od koga ste učili i sjećate li se što ste prvo skuhali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrastao sam uz moju Nanu (baku) koja bi svaki dan radila ručak za svakog tko dođe i uz to još pjeva sevdah. Otac je mesni tip pa sam škicao kako on to radi, majka ima svoje tajne jer je i radila u kuhinji, a imala je takvu majku, moju Nanu, domaćicu. Brat je izrastao iz studentskog majstora u pravog gurmana jer je putovao po svijetu i donosio tajne drugih kultura, tako da sam nekako proizvod svoje obitelji. Kameleon.

Image
Image

RTL

Svoj prvi izlet u ozbiljnije delicije sam imao na zimu 2012. kada je palo puno snijega, majka je imala puno posla u svojoj radionici, a ja sam upalio Mozarta, zapalio kamin, uzeo čašu vina, čitao knjigu i odlučio sam napraviti piletinu u umaku od vina i šampinjona s rižom u pećnici, a bilo je još priloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada sam prvi puta kuhao van standardnih tjestenina, šnicli, sendviča, ali tada sam prvi puta dobio i ozbiljne pohvale, što me ubacilo u svijet kulinarstva.

Postoji li neka namirnica koju ne volite? Ili neka vrsta hrane?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije baš da ne volim, ali nisam toliko vješt u slatkim namirnicama, tako da sam tu malo kao izvanzemaljac, ali se divim ljudima koji tako mogu kreirati.

Vegetarijanac ste. Koliko dugo i zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam jeo četiri godine meso, jaja i ribu jesam. Ne bih rekao da sam vegetarijanac bio nego više slušam svoje tijelo i savjest i u jednom trenutku mi je godilo. Moram priznati da ću se sigurno vratiti u taj svijet jer sam tada tek otkrio kako alternativna hrana može biti laganija, ukusna, zdrava i šarenija. No trenutno jedem meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažete da glazba ide jako lijepo s kuhanjem. Znači li to da vjerujete da ljubav ide kroz želudac?

Pjevanje ide kroz dijafragmu i abdomen, zapravo se koristi sve što imate za ponuditi, tako to ide i s kuhanjem. Već sam ranije svoju Nanu spomenuo koja je to dvoje spojila u moje djetinjstvo. Apsolutno, ljubav ide kroz želudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite "Tri, dva, jedan - kuhaj!" od ponedjeljka u 20:45 na RTL-u!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo