Obrtnica Đurđica Ribar ugostit će ekipu u Karlovcu, prvog dana "Večere za 5", koju možete pratiti na RTL-u te na platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji.
Vlasnica je obrta, surađuje s lokalnim OPG-ovima na području zdrave hrane, prirodne kozmetike, čajeva, cvijeća, nakita, slika i rukotvorina. U "Večeru za 5" se prijavila zbog ljubavi prema kuhanju. Obiteljska je žena, majka je troje djece, a ima i unuka zbog kojeg silno uživa u ulozi bake. Preferira kontinentalnu kuhinju i najviše voli jesti gulaš.
"Živim sa suprugom, imam tri kćeri, s najmlađom se viđamo često, u Beču je pa dolazi često, s najstarijom svaki dan, a s kćerkom koja je u Nizozemskoj se viđamo na svaka tri mjeseca. Nedostaju mi svi, jako, donedavno smo svi bili tu, jako smo povezani, znamo reći da smo pet mušketira. Vesela sam, volim pomagati, družiti se, volim prirodu, životinje, cvijeće...", otkrila je Đurđica.
"Dane provodi radeći i družeći se s unukom, pjevam u crkvenom zboru. U poduzetništvo sam ušla nakon što su moja djeca završila školu. U svojoj trgovini radim aranžmane, heklam, radim uporabne predmete, izrađujem nakit. Volim kuhati, volim 'Večeru za 5', zanimljivo je gledati kako netko doma nešto radi i sve izgleda jako zabavno", zaključila je Đurđica.
Svojoj ekipi odlučila je spraviti bezglutenski, zdravi jelovnik, i to od kukuruznog brašna, bučinih sjemenki, bukovača, piletine, pirovog brašna, bobičastog voća i rižinog brašna.
"Ne poznajem sve narminice, no jako me zanima što će od tog biti. Osoba kao da ima problema s glutenom", komentirao je Adrian.
"Sastojci su zanimljivi, izbacila bih bukovače jer sam oko gljiva izbirljiva", dodala je Mirjana.
"Ne bih izbacila ništa, inače jedem sve, nemam problema u tome. Što je pirovo brašno, to ne znam", zaključila je Ljubica. "Rižino brašno bih volio probati, nisam nikad", zaključio je za kraj Josip.
Hoće li njezine namirnice osvojiti goste, pogledajte u novoj epizodi "Večere za 5" od 17.45 sati na RTL-u te na platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji.
POGLEDAJTE VIDEO:Njegov kuharski autoritet je apsolutan, znanje impresivno. Kulinarski savjet chefa Gretića: 'Hladna voda na pastu? Ni slučajno'