Kulinarsku avanturu u "Večeri za 5 na selu" u Zagrebačkoj županiji započela je trgovkinja Barbara, koja je za goste pripremila predjelo naziva "Dadine rolade", glavno jelo "Ovo svijet nije vidio" i desert "Erikin" kolač.
Domaćica je dobro raspoložena dočekala goste te ih ponudila šljivovicom, orahovcem i medicom. Nakon zdravice odmah su počeli s predjelom - roladom od ajvara i šunke te roladom od špinata i buđole.
"Okus je bio fin, slankast, baš po mom ukusu“, rekla je Irena, Melisi je bio fantastičan, a Miroslav je također pohvalio predjelo.
Za glavno jelo domaćica je poslužila pileće meso punjeno šampinjonima i heljdom u umaku od vrhnja i šampinjona uz domaće njoke.
"Bilo je skromnije aranžirano, ali jako fino", rekla je Silvija, a Ireni je također bilo odlično. Melisi nije bilo baš kao u restoranu, ali rekla je da je bilo dobro.
Kolač s tijestom od heljde i nadjevom od sira Irena je poslužila za kraj večere. Ireni je desert bio fin, ali ipak malo suh i nije joj se svidio.
"Heljdu obožavam i nisam očekivala da će netko to pripremati. Okus deserta mi je bio dobar", rekla je Silvija, a Melisa dodala: "Heljdu jedem samo kad sam na dijeti i nije mi bio toliko primamljiv desert. Ali sve nosim doma zato što je sve bilo dobro!"
Nakon darova stigli su svirači, a poslije pjesme i plesa uslijedilo je ocjenjivanje. Miroslav je bio pravi kavalir pa je Barbari dao desetku i pohvalio svaki segment večere, Melisa i Silvija dali su po devetku zato što je Barbara probila led kuhajući prva ovaj tjedan, a najstroža gošća bila je Irena koja se odlučila za ocjenu osam i rekla: "Sve je bilo jako fino i odlično, ali nije mi se svidio desert".
Sutra kuha Irena, a kako će se majka šestero djece snaći u kuhinji - ne propustite pogledati u novoj epizodi "Večere za 5 na selu" od 20.15 sati na RTL-u.