Poslije dva dana u ovom tjednu na prvom mjestu su Mirela i Ljuba dok su na začelju I Bee i Velimir

I ovog utorka kandidati će morati kuhati od ostataka koje nađu u frižiderima, a namirnice biraju prema redoslijedu koji su ostvarili u jučerašnjoj emisiji. Većina parova nije bila previše zainteresirana za pripremu ribe, ali za razliku od prije, ovaj put uglavnom nije bilo panike oko toga kako kombinirati koje namirnice.

Ali to ipak nije značilo da su žiriju znali objasniti što pripremaju pa je bilo dosta zbunjenosti kad je žiri krenuo u obilazak radnih jedinica. Prije kušanja jela Pažanin je obavijestio I Bee i Velimira da su dobili negativan bod zbog prljave radne jedinice, ali veći problem je bio taj što oni svoje lazanje, koje su bile toplo predjelo, nisu uspjeli ispeći do kraja. Za glavno jelo su radili pljeskavicu s restanim krumpirom.

„Dopadaju mi se vaše ideje, trebalo je ukumponirati te hrenovke. Iako lazanje izgledaju neuredno, zapravo je okus dobar. Za glavno jelo je nejasno je li to pljeskavica, kosani odrezak… Prilog je ukusan“, komentirala je Željka. I Špiček je bio poprilično zadovoljan lazanjama iako nisu bile dovoljno pečene. Iako su očekivali da će dobiti jako niske ocjene zbog nedovršenog jela, I Bee i Velimir dobili su 20 bodova.

„Mi smatramo da nismo zaslužili toliko dobre ocjene“, prokomentirali su nakon ocjenjivanja Ivana i Velimir.

Joško nezadovoljan ocjenama

Jazz i Joško su za toplo jelo pripremili tikvicu punjenu povrćem, sirom i pancetom, a kao glavno jelo su odabrali pohane srdele sa šalšom od rajčice.

„Predjelo je odlično, ne bih ništa ni dodao ni oduzeo. Srdele su vam žilave, previše je brašna pa srdela pada u drugi plan. Šalša je odlična“, zaključio je Pažanin. Joško se nije složio da je riba žilava, ali se zato Špiček složio s Pažaninom.

Za svoja jela dobili su 22 boda.

„S obzirom na komentare, nismo zadovoljni s ocjenama, ovo je postalo smiješno“, nezadovoljni su bili Jazz i Joško nakon ocjenjivanja.

Jozefina i Ksenija oduševile Špičeka

Jozefina i Ksenija nisu bile u potpunosti zadovoljne namirnicama koje su dobile, ali su zato konačnim jelom bile itekako zadovoljne. Kao svoje toplo predjelo ponudile se talijansku rapsodiju u koju su polagale velike nade, a glavno jelo je bila raža.

„Oduševljena sam vašim predjelom! Kod glavnog jela se vidi da ste se vadile, malo neuredno izgleda, ali je jako ukusno“, komentirala je Željka.

I Špiček je bio zadovoljan ponuđenim, ali je zato Pažanin imao zamjerke na glavno jelo.

„Ovoliki krumpir nikad ne ide s ovolikom količinom ribe, nikakav umak s koprom ne ide uz ovu ribu“, komentirao je Pažanin koji im je dao ocjenu 5. S druge strane, Špiček im je dao 10, a Željka 8 te su naposljetku imali 23 boda.

Prigovaranje na ocjene

Danijela i Josip za toplo predjelo poslužili su kus-kus, a za glavno punjeni lungić s brokulom.

„Predjelo nije loše, ali mu fali malo svježine. Suho je. Glavno jelo ima svojih problema, lungić je jače pečen, ali nije presušen“, komentirala je Željka. Pažanin je zaključio da su imali dobu ideju, ali da je u izvedbi krenulo krivo.

„Što uopće Špiček zna što je kus-kus?“, ljutito se pitala Danijela nakon komentara žirija. Za svoja dva jela dobili su 14 bodova.

Na začelju I Bee i Velimir

Za toplo predjelo Mirela i Ljuba poslužile su heljdoto, kao glavno jelo oslić na crveno, a potrudile su se pa ponudile i desert – štrudlu od jabuke.

Špičeku se nije sviđalo što je oslić kuhan u crvenom umaku jer ga smatra preblagom ribom. Složni su oko toga bili i Željka i Pažanin pa su dame dobile 19 bodova.

Ivana i Aki bili su sretni s jelima koja su skuhali, punjenom paprikom i mesnim okruglicama s bulgurom i slanutkom.

„Punjena paprika je interesantna, moćna je. Okruglice ste krivo panirali, previše je priloga u odnosu na meso, a još i gladni humus koji nema nikakvu povezanost. Šteta“, komentirao je Pažanin.

Željka i Špiček bili su zadovoljni predjelom, ali kod glavnog jela su bili nešto kritičniji. Sve to rezultiralo je sa 17 bodova.

Poslije dva dana u ovom tjednu na prvom mjestu su Mirela i Ljuba dok su na začelju I Bee i Velimir, no prostora za promjenu redoslijeda još uvijek ima, a nova epizoda „Tri, dva, jedan – kuhaj“ na programu je u srijedu u 21 sat.