OTKRIJTE NAM U ANKETI /

Tko vam je favorit od preostalih kandidata u 'Hell's Kitchenu'?

Image
Foto: RTL

Preostalo je 14 kandidata koji sudjeluju u showu, a svakom gledatelju jedan od njih mora biti favorit.

18.2.2024.
14:28
RTL
VOYO logo
VOYO logo

Nakon ispadanja 30-godišnje Emine Huseljić iz showa 'Hell's Kitchen', kojeg možete pratiti četvrtkom i petkom na RTL-u ili platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji, ostalo je još 14 kandidata koji su podijeljeni u crveni i plavi tim.

Svaki od njih ima različite karakteristike, mane, vrline i naravno kuharske tehnike što će neke gledatelje oduševiti toliko da će im postati favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Chiara Ožaković

Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu, ističe, najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Sebe opisuje kao marljivu, vedru osobu slobodna duha, iskrenu i upornu, a najveća mana joj je tvrdoglavost. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja voli nove izazove te se nada da će u 'Hell's Kitchenu' moći pokazati sve što zna. Svome bi timu, kaže, mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom. Kritike se ne boji, dapače, ističe kako se iz nje može puno toga naučiti. Kulinarski uzor joj je mama, a za pet godina voljela bi imati vlastitu konobu s dalmatinskim štihom u kojoj bi posluživala domaću hranu.

Image

Domagoj Čirjak

Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. Sebe opisuje kao osobu koja je samouvjerena, komunikativna, nesebična, znatiželjna, ambiciozna i perfekcionist, a njegovi idealni kolege u kuhinji trebali bi biti odani, kolegijalni i uredni. Ističe kako je u životu vrlo natjecateljski nastrojen, a dobro funkcionira i pod stresom jer ga on uvijek tjera naprijed ka ostvarenju novih ciljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzor mu je Gordon Ramsay jer je, gledajući njega, naučio puno o kulinarskim tehnikama i procesima prigotovljavanja jela, a ističe kako mu je uspio dočarati i prenijeti strast za kuhanjem.

U 'Hell's Kitchen' se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. Smatra da ga od ostalih kandidata može izdvojiti staloženost, mirna glava čak i pod pritiskom, hrabrost i samostalnost u radu.

U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.

Image
Foto: RTL

Domagoj Čirjak

Dominik Kovačićek

Dominik ima 22 godine i dolazi iz Zagreba, a iza njega je petogodišnje iskustvo u jednom prestižnom zagrebačkom restoranu u kojem je prošao sve – od praktikanta do chefa kuhinje. U njegovom poslu najdraže su mu stvari kreativnost, stalna povezanost s ljudima, stalna napetost i užurbana energija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sebe opisuje kao osobu željnu znanja, marljivu i strpljivu, ali ponekad je, kaže, previše plah. Svojim najvećim uspjehom dosad Dominik ističe dobivanje Michelinove preporuke kao chef kuhinje u restoranu u kojem je radio. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra stvaranje jela od početka, obradu ribe i mesa te poštovanje prema namirnicama, a što se kulinarskih stilova tiče, ističe kako mu najbolje leži fine dining i obrada sirovih namirnica.

U showu 'Hell's Kitchen Hrvatska' želi pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, ističe da je jako kompetitivna osoba i smatra da zna puno s obzirom na svoje godine. Za pet godina vidi se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Dominik Kovačićek

Josip Šantek

Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ''zdrav'' natjecateljski duh i tjera druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem.

Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan!

U budućnosti se vidi kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom.

Image
Foto: RTL

Josip oduševio

Lucija Turčinov

Lucija stiže s otoka Murtera, ima 30 godina i vlasnica je konobe. Kuhati je učila od bake koja je, kako se prisjeća, bila vrsna kuharica. U svom poslu najviše voli dinamičnost i kreativnost, a za sebe kaže da je uporna, komunikativna, vrckava, empatična i trudi se iz svake situacije izvući najviše što može. Kod kolega najviše cijeni poštovanje, a ne tolerira kašnjenje, zabušavanje i neravnopravnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se veoma kompetitivnom osobom te ističe da se tek onda kad joj ljudi kažu da nešto ne može u njoj budi inat i želja. Uz domaću kuhinju, favoriti su joj još i talijanska, španjolska, francuska i tajlandska.

U show se prijavila kako bi pokazala samoj sebi koliko vrijedi. Ističe kako je njezina najveća prednost u kuhinji dobra organizacija u kaosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Marjana Tikel

Marjana ima 38 godina i dolazi iz Motovuna, a trenutačno radi kao privatna kuharica. U svom poslu voli dinamiku, kada gosti uživaju u kušanju hrane te isprobavanje novih recepata i tehnika. Za sebe kaže da je vesela, dobronamjerna simpatična i poštena te ističe kako je u kuhinji iz takta mogu izbaciti neurednost, lijenost i pametovanje kolega.

Marjana kaže da dobro podnosi kritiku jer nitko ne zna sve i uvijek je spremna biti još bolja u onome što radi. Omiljena vrsta hrane joj je lokalna, sezonska, a obožava pripremati i jela s tartufima. Omiljeni kuhar joj je Jamie Oliver. Marjana smatra da su glavne odlike dobrog chefa čvrst karakter, autoritet, ali i razumijevanje i poštivanje osoblja.

Smatra da će se u showu snaći odlično jer joj kuhanje pred drugim ljudima nije strano, a svom bi timu mogla pridonijeti brzinom i organiziranošću. Marjanu gledatelji RTL-a dobro znaju i kao farmericu pete sezone 'Ljubav je na selu'.

Image
Foto: RTL

Marjana Tikel

Marko Leutar

Marko dolazi iz Županje, ima 28 godina i po struci je kuhar. U svom poslu voli rad s različitim ljudima te istraživanje novih okusa. Sebe opisuje kao veselu i pozitivnu osobu. Kod kolega najviše cijeni komunikativnost, iskrenost i poštenje, a najmanje voli nemar, laganje i lijenost. Pod stresom, ističe, funkcionira izvrsno, a kritiku cijeni ako iz nje može izvući neku pouku i poboljšati svoj rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omiljena kuhinja mu je mamina. Najdraži kuhar mu je Gordon Ramsay jer ga prati odmalena i on je bio jedan od razloga zašto je zavolio kulinarstvo. Marko smatra da su odlike dobrog chefa tajming, znatiželja i volja za radom. Smatra da je idealan kandidat za 'Hell's Kitchen' jer show treba jednog osebujnog Slavonca koji će još malo podići atmosferu.

Smatra da je njegova najveća prednost u kuhinji to što se može prilagoditi svakoj poziciji i zadatku. Za pet godina vidi se u svom gradu kao vlasnik restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Mauro Renje

Mauro ima 29 godina i dolazi iz Šibenika. U njegovu poslu najviše ga privlači stvaranje novih jela, eksperimentiranje, eksponiranje svoje osobnosti kroz jela, a kuhinju smatra svojom oazom. Za sebe kaže da je dinamičan, predan poslu i teži savršenstvu, a u njegovu životopisu već stoji i pozicija chefa kuhinje jednog restorana.

Kod kolega najviše voli vidjeti timski rad i odgovornost, a najmanje tolerira površnost, traljavost i nezainteresiranost. Kad je izložen stresu, dodaje, radi još više. Kulinarski uzor mu je Tvrtko Šakota jer cijeni njegov rad i osobnost. Kad je o pripremi hrane riječ, najbolje mu leži, kaže, spoj tradicionalnog i modernog. U show ga je prijavila supruga, a on bi se sudjelovanjem volio još više usavršiti te upoznati nove i zanimljive ljude.

Mauro smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji brzina, inovativnost i vođenje, a mana eksplozivnost.

Image
Foto: RTL

Mauro u Hell's Kitchen

Roko Ćibarić

Kuhar Roko ima 24 godine i dolazi iz Zagreba. Umjetnost, točnost i stres stvari su koje najviše voli u svom poslu. Za sebe kaže da je ozbiljan, luckast i temperamentan. Kod kolega najviše cijeni znanje, strpljivost i entuzijazam, a ne tolerira baš manjak higijene i nebrigu o poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ima neki cilj, ističe, spreman je natjecati se s bilo kime, obožava izazove, a stres ga tjera da probija granice vlastitih mogućnosti. Konstruktivne kritike dobro podnosi i kaže kako se trudi pogreške ispraviti u što kraćem roku. Najveći gastronomski uzor mu je britanski chef Marco Pierre White zbog karaktera, znanja i energije. Najbolje mu leži, kako kaže, priprema jela talijanske kuhinje.

Cilj u showu mu je pobjeda i otvaranje novih mogućnosti. Smatra da su u njegove prednosti u kuhinji to što brzo reagira i pronalazi rješenja. U budućnosti bi volio otvoriti vlastiti restoran koji će imati mali kapacitet ljudi, ali će nuditi vrhunsku uslugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Roko iz Hell's Kitchena

Roko Kunčić

Roko stiže iz Kaštel Novog i ima 20 godina, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. U njegovoj profesiji najviše ga vodi strast za kuhanjem, a smatra da je kreativan, profesionalan, pristupačan i jako ambiciozan. Kritike se ne pribojava, već je prihvaća s razumijevanjem, a ističe kako je kompetitivna osoba.

Najveći uzori su mu roditelji te uspješni ljudi s područja gastronomije. Roko smatra da mu najbolje leži priprema azijskih specijaliteta, a kad je o stilu kuhanja riječ, favorit mu je fine dining. Motiv za prijavu u show bilo mu je kuhanje uz bok Tomu Gretiću jer bi mu to, kako kaže, bila velika čast i zadovoljstvo.

Smatra se idealnim kandidatom jer je mlad, neustrašiv, dobro podnosi stres i smatra da za svoje godine ima zavidno znanje. U budućnosti bi volio biti glavni chef u nekom od vodećih hrvatskih fine dining restorana.

Image
Foto: RTL

Sara Marčina

Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. Za sebe kaže da je otkačena osoba koja voli dobru zezanciju, vrijedna, radišna, ambiciozna i povjerljiva. U kuhinji najviše cijeni kolege koji su spremni pomoći i podijeliti svoje znanje te imaju razumijevanja za druge, a ne tolerira samodopadnost i podcjenjivanje. Ne smatra se jako kompetitivnom osobom, ističe kako voli istaknuti svoje vrline, ali nikad nauštrb drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad u stresnim situacijama nije joj stran te smatra kako se s njim jako dobro nosi. Najviše joj leže dalmatinska i francuska kuhinja, a među jelima koje najviše voli spremati su razne vrste rižota, kruh te sve vrste tijesta i tjestenine. U 'Hell's Kitchen' se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom showu.

Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Tea Pilat

Tea ima 29 godina i dolazi iz Daruvara, a odmalena je vrijeme provodila u kuhinji s bakom. U ovoj profesiji najviše je privlači kreativnost, inovativnost i uveseljavanje ljudi vrhunskim delicijama. Za sebe kaže da je jednostavna osoba, izrazito organizirana, minimalist, a zadovoljstvo pronalazi u malim stvarima. Kod kolega najviše cijeni organiziranost, uljudnost i obzirnost.

Smatra se izrazito kompetitivnom osobom koja uvijek teži biti najbolja u svemu što radi. U stresnim situacijama, kaže, ostaje skoncentrirana i racionalna. Najveći uzor u kulinarstvu joj je chefica Ana Grgić zbog svoje inovativnosti i maštovitosti te zato što je jedna od rijetkih žena na toj poziciji u našoj zemlji. Među jelima koja najviše voli kuhati ističe sve vrste steakova, rižota te variva i jela na žlicu.

Smatra da će se u 'Hell's Kitchenu' dobro snaći jer je organizirana, pedantna i precizna, a voljela bi na svom primjeru dokazati da svatko može uspjeti u onome što voli i želi raditi. Za pet godina vidi se kao glavna kuharica u nekoj od europskih mediteranskih zemalja, u restoranu sa sezonskim i lokalnim jelima.

Image
Foto: RTL

Tomislav Subašić

Tomislav ima 46 godina i dolazi iz Vinkovaca. Po struci je kuhar, a za sebe kaže da je vesela i pravedna osoba, ali ponekad zna lako planuti. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni znanje, urednost i zalaganje, a naljutiti ga mogu neurednost i lijenost. Tomislav je najviše ponosan na činjenicu da je dosad bio chef kuhinje u pet restorana. Pod stresom funkcionira smireno, a to, kaže, dolazi s iskustvom i godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulinarski uzor mu je Gordon Ramsay. Smatra kako mu najviše leži priprema mediteranskih specijaliteta. U show se prijavio jer želi naučiti još novih stvari, dobiti bolju priliku pri zaposlenju nakon sudjelovanja, ali i osvajanje vrijedne novčane nagrade.

Tomislav ističe da je njegova najveća prednost u kuhinji iskustvo, a iz takta ga najviše može izbaciti kašnjenje u posluživanju hrane gostima. U bližoj budućnosti vidi se kao vlasnik restorana na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Vehid Šaldić

Vehid ima 24 godine i stiže iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru gradi u Hrvatskoj. Trenutno se bavi konzaltingom u ugostiteljstvu, a ima i vlastiti brend kuharskih noževa, na što je jako ponosan. Unatoč godinama, iza njega je već sada bogato iskustvo u kuhinji – radio je kao chef kuhinje, privatni kuhar, ali i korporativni chef te vodio tim od tridesetak ljudi, a osvajač je i međunarodnih gastronomskih nagrada.

U svom poslu najviše voli zadovoljstvo i sreću gostiju, opuštenu atmosferu na radnom mjestu te uživanje u radu te okruženost ljudima koji dijele istu ljubav prema kuhanju. Za sebe kaže da je dobrog duha i uvijek nasmijan. Kod kolega najviše cijeni odgovornost, odanost i smirenost, a iz takta ga može izbaciti ulizivanje, bahatost i izbjegavanje posla. Vehid ističe kako je natjecateljskog duha, voli izazove i trudi se svakodnevno učiti i napredovati. Veliki je zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, ali voli pripremati i tjestenine, sirovu ribu, spajati nespojivo.

Jako voli modernu i molekularnu kuhinju. Vehid ističe da je već nekoliko puta pokušao upasti na internacionalne inačice showa 'Hell's Kitchen' pa će u showu pokazati sve što može i zna. Za pet godina volio bi raditi kao chef u objektu u kojem će moći pokazati svoje znanje i kreativnost, a nada se i Michelinovoj zvjezdici.

Image
Foto: RTL

Vehid u Hell's Kitchen

Koji je vaš favorit za pobjedu u showu 'Hell's Kitchen'? riješite anketu i otkrijte nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Anketa

Koji kandidat iz showa 'Hell's Kitchen' vam je favorit?

Chiara Ožaković
Domagoj Čirjak
Dominik Kovačićek
Josip Šantek
Lucija Turčinov
Marjana Tikel
Marko Leutar
Mauro Renje
Roko Čibarić
Roko Kunčić
Sara Marčina
Tea Pilat
Tomislav Subašić
Vehid Šaldić

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE VIDEO: POGELDAJTE OVAJ VIDEO: Dominik naišao na problem: 'Ne treba stavljati krivicu na bilo koga drugog '

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VOYO logo