Play ponuda

'TO SU NEKI ŠERIFI' / Komentar koji se čekao! Tonči Huljić razvalio osvrtom na zabranu cajki: 'Vidjela žaba gdje se konj potkiva...'

Foto: Pixsell/ Antonio Ahel/ATAImages

Tonči Huljić je za srpske medije komentirao dramu koja je nastala oko otkazanog glazbenog projekta u Puli

24.2.2023.
14:47
Pixsell/ Antonio Ahel/ATAImages
Play ponuda

Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, zabranio je nastupe Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u sklopu glazbenog projekta "Hiljadarka".

Nakon što je nastala drama oko zabrane nastupa narodnih pjevača, javio se i Tonči Huljić te srpskim medijima otkrio što misli o cijeloj situaciji.

'Ništa oko čega bismo se trebali brinuti'

"Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se nešto pitaju, krenuli sprovoditi. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu. Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti. Svako dobro", rekao je Tonči za srpski Telegraf.

Izvor: Pixsell/ Antonio Ahel/ATA Images

Tonči Huljić

Podsjetimo, gradonačelnik Pule zabranio je koncert koji se trebao održati u pulskom Domu sportova unatoč tome što su organizatori, Hiljadarka projekt, sklopili ugovor o zakupu dvorane s trgovačkim društvom Pula Sport koje je vlasnik pulskog Doma sportova.

“Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja grad koncerti ovakve vrste neće održavati. Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku.

Za ovaj događaj na vrijeme nismo znali ni resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade ni ja, inače bih odluku donio ranije. Vijest je do mene došla u trenutku kada se u Istarskom narodnom kazalištu obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada te europsku i mediteransku Pulu”, rekao je Zoričić za Večernji.

Play ponuda
Izvor: Srecko Niketic/Pixsell

Pula: Izjave za medije nakon sastanka na temu županijskog centra Kaštijun

Uz to, javio se gradonačelnik Osijeka, koji je također zabranio nastup pjevača narodne glazbe u svome gradu.

"Osijek je srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi", napisao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.