Objavljene su nominacije za 24. Porin, a prema glasovima struke najviše ih osvojio album 'Familija' Olivera i Gibonnija.

Od 12 nominacija, Oliver i Gibonni osvojili su njih pet – za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu'Sreća', produkciju i snimku, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu 'Gdje to piše?', a Gibonni tri za skladbu 'Udica'.

Olivera i Gibonnija slijedi Matija Dedić s pet nominacija, koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus ansambl za album 'Cantus live(s) - 15 godina Cantus ansambla'.

Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a. Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije, a njihov album 'Angela Merkel ...' nominiran je i u kategoriji za album godine, gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar.

Sara Renar ujedno je osvojila dvije nominacije za album 'Tišina', a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je nominirana i za najbolju žensku vokalnu izvedbu, kao i za najboljeg novog izvođača, gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec.

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominaciju dobio za najbolji album tamburaške glazbe 'Tko je, srce, u te dirn'o?'.

Galerija