SVIRA OD ŠESTE GODINE / Ljeto je rezervirano za 'Dnevnik prve ljubavi', novi singl Ive Jurića

Image
Foto: Josip Maslać

Ivo ponosno predstavlja svoj album prvijenac 'Na cesti uz more'

25.6.2024.
12:13
Josip Maslać
VOYO logo

Ivo Jurić je glazbeni put započeo još u djetinjstvu pod utjecajem obitelji te se razvijao kroz godine u nešto zaista posebno.

Ivo je od malih nogu bio okružen glazbom koju su na njega prenijeli roditelji. Tata mu je postavljao prste na gitari koja je tada bila prevelika za njega pa je već sa šest godina pokazivao interes za sviranje gitare. Kao osnovnoškolac bio je fasciniran pop glazbom, posebno bendovima kao što su Backstreet Boys, Westlife i Blue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVIJESNI PRIZORI /

Hrvatski navijači će biti oduševljeni: Album 'Vatreni put' stiže na kioske

Image
POVIJESNI PRIZORI /

Hrvatski navijači će biti oduševljeni: Album 'Vatreni put' stiže na kioske

No, prava prekretnica u njegovom glazbenom razvoju dogodila se kad je kao tinejdžer otkrio rock’n’roll bend Albatros koji ga je inspirirao da počne svirati električnu gitaru i zaljubi se u hard rock i heavy metal. Kao u nekim američkim filmovima, bio je dio srednjoškolskog benda "Kolaps“ koji je stekao pravu popularnost među vršnjacima, a njihova autorska pjesma "Stara Slava“ privukla je medijsku pažnju i omogućila im da budu prave lokalne rock zvijezde.

Ima album prvijenac

Njegova kantautorska priča kulminirala je izdavanjem prve pjesme "Pučine Snova“ 2012. godine, koja je postala hit na lokalnim radijima i televizijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, 20 godina nakon početka svog glazbenog puta, Ivo ponosno predstavlja svoj album prvijenac "Na cesti uz more“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nostalgičan zvuk rockabillyja novog singla Ive Jurića "Dnevnik prve ljubavi" vraća nas u 60-e godine prošlog stoljeća, ali nas vodi i na emotivno putovanje kroz sjećanja na prvu ljubav, oživljavajući trenutke mladosti i zanosa. Ova pjesma, za koju je tekst napisao Ivo Jurić, a zajedno s Josipom Vukojom i glazbu, podsjeća na hollywoodske ljubavne filmove i priziva one posebne trenutke kada svaka želja izgleda ostvariva.

Za glazbu, aranžman i produkciju "Dnevnika prve ljubavi" zaslužan je Josip Vukoja, a njegov "final touch" savršeno prati tekst pjesme, pružajući osjećaj nostalgije koja nas vraća u sretne dane prve ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Maslać

Za pjesmu je napravljen i videospot kojeg je snimio Dino Kadragić, a prati priču o zaljubljenom paru u najljepšem razdoblju njihove veze. Glumci Ivan Prskalo i Rafaela Perić su i u stvarnom životu zaljubljeni par pa su s lakoćom napisali scenarij za spot i prenijeli energiju svoje zaljubljenosti koja je prisutna u svakom kadru. Spot nam ne otkriva kraj priče, već nas vodi prema nastavku koji će biti prikazan u idućem singlu, donoseći rasplet ove ljubavne priče.

"Bilo je veliko zadovoljstvo stvarati ovu priču – od pisanja teksta, glazbe pa sve do snimanja videospota. Svi smo sigurno imali neku prvu ljubav koja je ostala na koricama sjećanja naše mladosti. Nadam se da će i slušatelji biti jednako očarani i da će se kroz ovu pjesmu vratiti u lijepa vremena prisjećajući se svojih prvih ljubavi", podijelio je s nama Ivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma za ljeto

Nakon uspješnog singla "Evo sviće", koji je bio hit dana na radio postajama u Hrvatskoj, a na nacionalnoj top ljestvici BHRT-a u Bosni i Hercegovini dosegao visoko 4. mjesto, Ivo Jurić nastavlja svoju pop rock priču uz bend Zadnja šansa s "Dnevnikom prve ljubavi".

Image
Foto: Josip Maslać

Ovaj singl najavljuje i njegov prvi električni album "Na cesti uz more" koji sadrži 10 pjesama i stvaran je 3 godine, a nastao je pod jakim utjecajima velikih legendi rock'n'roll glazbe, prije svega Bruce Springsteena, ali i drugih velikana poput Elvisa, Stones-a, Beatles-a, Briana Setzera itd…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz glazbu koja nas vodi na putovanje kroz sjećanja i video koji donosi toplu ljubavnu priču, "Dnevnik prve ljubavi" je pjesma koja nas priprema za ljetne dane koje često pamtimo po prvim ljubavima.  

POGLEDAJTE VIDEO: J.R August proslavio 10 godina karijere: Dva albuma, a treći dolazi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo