'Krešimir Mišak nakon gotovo 20 godina ponovo s Fantomima!'

U božićno raspoloženje stanovnike metropole trebao bi uvesti veliki koncert Swingersa i njihovih prijatelja, koji će se 4. prosinca održati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

17.11.2013.
9:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pripremate veliki božićni koncert u Lisinskom i to pod naslovom Božićna ekstravaganca. O čemu je točno riječ?

Pa to je zapravo božićna priča koja bi trebala biti presjek standardnog božićnog repertoara i novih božićnih pjesama koje smo napisali ja i Pero Beluhan i koje se nalaze na istoimenom albumu. Sam koncert je live verzija albuma na kojem nažalost neće biti inozemnih gostiju, ali će nam zato podršku dati domaće snage.

Cijelu priču će dodatno 'ofarbati' revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, kao i zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors koji je bio finalist emisije Do posljednjeg zbora i osvajao nagrade u Barceloni, Veneciji... Njih zajedno ima 80, tako ako ništa drugo, bar će biti impresivno.

Mislim da je highlight večeri nastup Nene Belana s kojim mi imamo dosta poveznica, jer su i Đavoli uvijek pričali tu neku retro priču. S njim se godinama lovimo i uspjeli smo se tek sad uskladiti.

Ono što se nadam da će biti publici zanimljivo je okupljanje Fantoma nakon 19 godina. Okupit ćemo se u originalnom sastavu. S nama će biti i Krešimir Mišak koji je zajedno sa mnom osnovao Fantome. Uz to, ove godine je i 20. godišnjica našeg božićnog hita Sretan Božić svakome, koji je kako se pokazalo najemitiranija domaća božićna pjesma.

Nastupit će još i ženska swing atrakcija Gelato Sisters, a pridružit će nam se i mlada pjevačica Karla Belovari, koja je zadnja upala u cijelu priču.

Kada vidim što sam sve ispričao, naziv Božićna ekstravaganca mi se ne čini ni malo pretenciozan.

//www.youtube.com/embed/NZhEgQqcGJo

Tko sve od sudionika na koncertu gostuje i na albumu? Treba istaknuti da na albumu prije svega gostuju dva zanimljiva inozemna imena, koja na žalost neće s nama nastupiti u Lisinskom. To su izvrsni Talijani Montefiori Cocktail, koji su bilo predvodnici neo-lounge pokreta tijekom devedesetih, što ih je odvelo na pozornice New Yorka, Tokija, Londona...Radili su i glazbu za mnoge filmove i serije, pa i za Seks i grad. Na albumu gostuje i Freddie Cooper koji je jedna od legendi philadelphijske funk scene 70-ih te zbor Concordia Discors i Gelato sisters.

Album Božićna ekstravaganca uskoro izlazi i na kazeti. Da, mi smo uvijek bili retro, a i kazeta slavi 50. rođendan pa nam se činilo kao zgodna prilika. Album je već vani, ali nismo radili nikakvu posebnu promociju, jer planiramo napraviti promociju kazete.

Je li bilo teško naći nekoga tko će vam snimiti kazetu? Jedan, jedini proizvođač se našao na području bivše Jugoslavije.

Jeste li trebali dugo nagovarati Krešimira Mišaka da vam se opet pridruži na pozornici? S nekim drugim ljudima iz starog benda više komuniciram nego s Krešom, ali u životu sagradiš neke mostove. Kad smo se razišli iz Fantoma nismo bili baš u najboljim odnosima, ali to smo brzo zakopali. Krešo i ja smo toliko stvari zajedno prošli, i to u nekoj najintenzivnijoj životnoj dobi - s 18, 19 godina - tako da taj most nije lako srušiti. Kada sam dečke ova tri, četiri put zvao da se okupimo nisam imao nikakvih problema, svi su odmah rekli – hoćemo. Iako je bilo nekih teških trenutaka i rastanaka, među nama je ostala neka kemija.

//www.youtube.com/embed/yV-hTIq4AD0

Kakvi su vam planovi poslije ovog božićnog spektakla? Mislim da je svim glazbenicima 12. mjesec ludnica, pa tako i nama. Već 13. godinu za redom nastupamo u Münchenu u hotelu Bayerische Hof, koji je hotel s pet zvjezdica i u kojem odsjedaju brojne zvijezde. Jednom smo tako na doručku susreli Armanija. Inače u ovom hotelu se održava najveća novogodišnja proslava u Münchenu i to na čak 12 floorova, a mi smo ti koji nastupaju u najvećoj dvorani.

Ranije ste spomenuli vaš božićni hit koji se već dva desetljeća redovito vrti na radijskim postajama u božićno vrijeme. Je li vam kapne koja dodatna 'pinka' zahvaljujući popularnosti te pjesme? S obzirom da je to prepjev i da je napravljen prije 20 godina kada stvari oko autorskih prava nisu bile sređene, kao autor ne dobivam ništa, a to je najveći novac. S druge strane, kratko je to razdoblje, svega tri tjedna, tako da se ne osjeti nešto na budžetu.

//www.youtube.com/embed/T6rupvP1sHU

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali