NIŠTA OD NASTUPA / Otkazani su koncerti regionalnih pjevača na Barbarincu: 'Branitelje su iskoristili u ovim zakulisnim političkim igrama'

Image
Foto: Antonio Ahel/Marija Mladjen/ATAImages/PIXSELL

'Obavještavamo Vas kako otkazujemo sve planirane koncerte glazbenika iz regije', započeli su organizatori koncerata regionalnih pjevača

26.7.2023.
8:45
Antonio Ahel/Marija Mladjen/ATAImages/PIXSELL
Play logo

Srpski pjevač Aca Lukas (54) nedavno je nastupao na Barbarincu u blizini Splita. Svi ostali nastupi izvođača iz Srbije i BiH su, kako su organizatori napisali na Instagramu, otkazani.

'Zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi...'

"Obavještavamo Vas kako otkazujemo sve planirane koncerte glazbenika iz regije. Primarni cilj ovog ljeta bio nam je osigurati zabavu za sve goste našeg područja, no zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, prije svega onih u režiji Domovinskog pokreta, primorani smo otkazati sve navedene koncerte", započeli su u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišljenja smo da su u ovim zakulisnim političkim igrama, koje ostavljaju jako ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, iskorišteni i cijenjeni branitelji.

Cilj ovoga projekta je zabava, širenje prijateljstava te promocija Hrvatske kao destinacije koja sve svoje goste prima na isti način, bez obzira na porijeklo, vjeru ili bilo kakvu drugu osnovu. Zahvaljujemo svima koju su otočić posjetili dosad te bili dio čarobne zabave", zaključili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKRIO DETALJE /

Braniteljske udruge nisu uspjele zabraniti koncert Ace Lukasa na Barbarincu: 'Bilo je fenomenalno. Pjevao sam bez straha'

Image
OTKRIO DETALJE /

Braniteljske udruge nisu uspjele zabraniti koncert Ace Lukasa na Barbarincu: 'Bilo je fenomenalno. Pjevao sam bez straha'

Iz Domovinskog pokreta su se oglasili nakon što su najavljeni koncerti Lukasa, Jelene Karleuše i Harisa Džinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo. Festival osim lokalaca posjećuju mnogi domaći i strani turisti.

Glazba oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu", poručili su te su dodali kako su zabrinuti za uši stranih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovim putem krenule su i braniteljske udruge koje su gradu uputile zahtjev za otkazivanjem koncerta.

"Zašto se dopusti koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane žele li to? Zašto niste pitali branitelje vrijeđa li ih to? Zašto niste pitali roditelje poginulih pitaju li se za što su njihova djeca poginula?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: "Novo normalno: Svi prate radarske i satelitske snimke, a ako ne provjere stanje na aplikaciji, više iz kuće ne izlaze ni na kavu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom.

Play logo

Stoga zahtijevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog glazbenika i domoljuba Marka Perkovića Thompsona, te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmija Stanića", napisali su.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo