arti-201106170057006Ono što luksuzni restoran Toma Gretića, Monte Mullini čini posebnim jest originalnost jela. Naime, Gretiću uvijek polazi za rukom, ugodno iznenaditi svoje goste.
"Nedavno sam pripremio škampe u umaku od kave i svi su bili zadovoljni. To je ispitivanje granica. Ja volim pojesti dobar hot dog i hamburger, a ove godine na jelovnik Monte Mullinija uvest ćemo i gurmanski hamburger od 350kuna", otkrio je za 24express, Tomislav Gretić koji je svoju karijeru započeo u Zagrebu.
"Kuhali smo domaća jela poput sarme, graha, gulaša i to mi je dalo temelj, sigurnost. Nešto kasnije poslovni me put odveo u Dubai, gdje sam doživio svoj prvi kuharski šok. Ulazak u komoru s voćem i povrćem za mene je bio fascinantan, 60 posto toga nisam znao prepoznati", ispričao je Tom koji je u Zürichu upoznao sadašnju suprugu Prisku.
Tijekom zavidne karijere Tom je kao pravi masterchef probao gotovo sva jela: "U životu sam jeo gotovo sve, zmije, krokodile, probao sam i otrovnu ribu blowfish u Bangkoku".
Vezani članci:
arti-201106170057006 arti-201106160739006 arti-201106160027006