arti-201106160739006'Prijavila sam se za posao kuhara u riječkoj putničkoj agenciji Yacht Base i u lipnju sam dobila prvi posao', ispričala je za Večernji list ponosna je 35-godišnja Opatijka.
Prvi Srđanini klijent bila je peteročlana obitelj iz Ukrajine, muž, žena i troje djece, od 16, 20 i 24 godine, s kojima je u tjedan dana obišla Skradin, Trogir, Vis, Lastovo, Hvar i Rogoznicu.
'Prvi dan imala sam malu tremu jer još nikad nisam radila ovakav posao, ali čim smo se upoznali, sve je bilo lakše. Otac obitelji rekao mi je da ga ne moram ni pitati što ću kuhati, već je samo izrazio želju za mediteranskom kuhinjom. Pripremala sam im hobotnicu s temeljcem od škampa, hlapa, umak od jastoga s paštom, meso iz repa jastoga u umaku od kadulje, češnjaka i maslaca... Namirnice sam lako nabavljala. Svaku večer sišla bih na kopno i otišla po hranu za idući dan, a ljudi bi me prepoznali i nudili mi sve što su imali. No, posebnu čast imala sam kad mi je ronilac izronio kamenice, hlapove i škarpine', ispričala je Srđana koja je presretna što sada može pokazati baš sve što je naučila u Masterchefu.
Odlična Srđana obitelj je potpuno oborila s nogu, posebice glavu kuće, koji joj je ponudio posao.
'Pitao me hoću li doći kuhati u jednu školu u Švicarskoj gdje se školuju njegova djeca. Na jesen možda odem raditi onamo', otrkila je oduševljena Srđana.
Vezani članci:
arti-201106160739006 arti-201106150504006 arti-201105250561006