'IMA LI ŽIVOTA POSLIJE SMRTI?' / Novi filmski hit Dušana Kovačevića 'Nije loše biti čovjek' s glazbom Bajage stiže u hrvatska kina!

Image

Nova komedija s elementima trilera redatelja kultnih 'Maratonaca', 'Ko to tamo peva' i 'Balkanskog špijuna' u kojoj je snage udružio s Bajagom od 13. listopada kreće u hrvatsku kinodistribuci

5.10.2022.
13:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon velikog uspjeha u regiji i projekcije u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala novi filmski hit Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovjek“ od četvrtka, 13.10.2022. kreće u kinodistribuciju u Hrvatskoj!

Od svoje beogradske premijere u prosincu 2021. godini do danas film je pogledalo više od 30 000 gledatelja. Kultni pisac legendarnih filmskih hitova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” te autor kultnih klasika kao što su “Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo pjeva“, “Underground”, „Radovan Treći“, „Urnebesna tragedija“, vratio se filmskoj publici, nakon 18 godina u ovoj komediji s elementima trilera, postavljajući vječito pitanje da li je kraj života i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

shimmer fallback
shimmer fallback

Uz Dušana Kovačevića koji potpisuje scenarij i režiju, film je okupio najveća imena srpskog glumišta poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Žike Todorovića, Milana Lanete Gutovića i Mire Banjac. U jednoj od uloga je i kćer Dušana Kovačevića, poznata pjevačica Lena Kovačević.

Temeljen na hit predstavi

Film je baziran na hit predstavi "Kumovi", rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru "Zvezdara teatra" već duže od 10 godina. Autor glazbe je Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od najvećih glazbenika u regiji.

Priča prati profesora klavira Milana, kojeg je utjelovio Vojin Ćetković, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, kojeg glumi Gordan Kičić, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje razriješiti misteriju i saznati što se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević, scenograf Mile Jeremić te montažerka Ivana Fumić. Film je realiziran u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Terminal 3, Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Redateljska bilješka

"Od postanka svijeta pa do dana današnjeg, svaki čovek se bar jednom upitao ima li života poslije smrti. Postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svijetu i vidimo sve one koje smo voljeli? Da li ćemo ovaj svijet, možda, vidjeti još jednom očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom novom životu ispraviti greške učinjene za vrijeme ovog života? Filmska priča "Nije loše biti čovek" daje jedan od mogućih odgovora u vidu reinkarnacije koja je inače prisutna u religijama, vjerovanjima i običajima mnogih naroda. N

etko će u ovu tragikomičnu priču povjerovati, netko će je gledati s osmijehom, ali će svi sigurno s pritajenom nadom očekivati da naš ovozemaljski kraj nije vječni kraj, da postoji neka nada za još jednim životom. Moj film je pokušaj odgovora na dva egzistencijalna pitanja. Prvo je: Ima li života poslije smrti? i drugo: Ima li života prije smrti?", otkrio je Dušan Kovačević.

shimmer fallback
shimmer fallback
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču