Nova holivudska zvijezda dolazi – iz Slavonije!

Zvijezda Oscarom nominiranog filma Extremely Loud and Incredibly Close je 14-godišnji američki glumac Thomas Horn, koji je s majčine strane porijeklom iz Našica.

27.1.2012.
19:12
VOYO logo

U utrci za predstojeću dodjelu Oscara s dvije nominacije je i film Extremely Loud & Incredibly Close u kojem glumi i 14-godišnji Thomas Horn, dječak hrvatskog porijekla koji je preko noći postao jedan od holivudskih mladih nada.

O ovom filmu Thomas tumači ulogu dječaka Oskara Schella, koji je nakon smrti svog oca, poginulog u napadu na WTC 11. rujna 2011. godine, pronašao tajanstveni ključ. Dječak započinje potragu po cijelom New Yorku tražeći misterioznu ključanicu koja odgovara tajanstvenom ključu koji mu je ostavio otac ubijen u napadu. Osim Thomasa u filmu glavne uloge tumače Tom Hanks te Sandra Bullock, a film je ekranizacija istoimenog bestselera Jonathana Safrana Foera iz 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku da radi na filmu Thomas je dobio igrom slučaja, nakon što je kao 12-godišnjak pobijedio u dječjoj verziji američkog kviza Izazov, osvojivši nagradu od čak 32 tisuće dolara te putovanje na Aljasku za sebe i obitelj. Nastupom u ovom kvizu Thomas je privukao pažnju producenta Scotta Rudina koji ga je odlučio kontaktirati.

Tajnica osnovne škole koju je pohađao izvijestila je Thomasovu obitelj o tome da jedna holivudska agencija za mlade talente pokušava doći do njega, a iako je njegov otac isprva pomislio da je riječ o nekoj šali, ubrzo su se uvjerili u suprotno. Rudin i redatelj filma Stephen Daldry na audiciji su vidjeli izvedbe više od 3.000 djece, ali ona koja ih je oduševila bila je Thomasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za razliku od ostale djece glumaca u Hollywoodu koja se godinama obučavaju i to od malih nogu, Thomas je prošao tek brzinski 'tečaj' u kojem su mu objasnili sve tehničke aspekte glume i snimanja filmova. Mlada nada priznaje kako su mu osim trenera glume u svemu jako puno pomogli i Tom Hanks te Sandra Bullock.

'Imali su sa mnom tonu strpljenja. Svakog dana su bili jako dragi. Čak i onda kad smo po 22 puta ponavljali istu scenu', kazao je Thomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Thomasova majka Biljana je uspješna onkologinja za djecu iz Našica, a otac Eric je očni kirurg iz San Francisca. Osim što pokazuje da je izuzetno dobro odgojen, Thomas tečno govori hrvatski, zna i španjolski, a uči čak i mandarinski, a ističe i kako voli umjetnost te svira glasovir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.hot.hr/specijal/oscar

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo