BORBA ZA ŽIVOT / Zbog 'sintetičke marihuane' ostala slijepa i paralizirana

Image

Nakon što je s prijateljima pušila 'lažnu travu', Emily se požalila na glavobolju. Nakon toga počela je halucinirati, zabijati se u zidove, nekontrolirano mokriti te je postala agresivna.

7.2.2013.
10:46
VOYO logo

Pušenje sintetičke marihuane umalo je koštalo života 17-godišnju djevojku iz Teksasa EmilyBauer.

Sintetička marihuana, "lažna trava" ili potpourri izaziva reakcije slične pravoj marihuani, ali sadrži kemikalije koje mogu ostaviti strašne posljedice po ljudski život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je s prijateljima pušila "lažnu travu", Emily se požalila na glavobolju. Nakon toga počela je halucinirati, zabijati se u zidove, nekontrolirano mokriti te je postala agresivna.

Prebačena je u bolnicu, a liječnici su je stavili u umjetnu komu kako bi lakše proveli testove na njezinom mozgu. Utvrđeno je da je Emily pretrpjela nekoliko moždanih udara koji su uzrokovali upalu krvnih žila zbog čega krv i kisik nisu dolazili do njezinog mozga. Ostala je paralizirana i slijepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina je obitelj odlučila podići svijest o štetnosti lažne marihuane te se bore za to da ona također postane ilegalna.

Emily se sada polako oporavlja - počela je jesti, a lagano pomiče rukama i nogama. Ipak, liječnici ne znaju hoće li se ikad uspijeti potpuno vratiti 'na staro'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo