prognoza doriana ribarića / Vrijeme i dalje nestabilno; Većim dijelovima Hrvatske promjenjivo, ali uz duža sunčana razdoblja

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U nastavku tjedna na kopnu pretežno sunčano, ali ne može se isključiti mogućnost da poslijepodne uz lokalni razvoj oblaka padne kakav kraći pljusak

23.5.2022.
7:10
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Atmosfera nad našim krajevima ostaje bez prave stabilizacije. Idućih dana ćemo biti u pravoj jugozapadnoj struji s kojom će nam stizati još topliji zrak, ali uz njega i veće količine saharskog pijeska koje će u utorak i srijedu malo zamutiti nebo iznad naših krajeva.

Ponedjeljak

Ujutro i prijepodne oblačnije, osobito u zapadnim kopnenim krajevima, gdje uglavnom oko gorskih područja može sporadično pasti i malo kiše ili kakav kraći pljusak. Prema jugu ostaje Više sunca, pa i prevladavajuće sunčano. Što se vjetra tiče, uglavnom slab iii tiho, ali krenuti će postupno duž obale puhati slabo jugo. Jutro razmjerno toplo i sparno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje promjenjivo, ali uz sve više sunčanih razdoblja. Oborine će uglavnom izostati, tek vrlo rijetko koji pljusak možda uz granicu s Mađarskom.

Image
S 31 NA 15 U TJEDAN DANA /

Stiže nam drastična promjena vremena? Norvežani najavili: Za Dan državnosti samo 15 Celzijevih stupnjeva

Image
S 31 NA 15 U TJEDAN DANA /

Stiže nam drastična promjena vremena? Norvežani najavili: Za Dan državnosti samo 15 Celzijevih stupnjeva

Vjetar slab istočni i jugoistočni, a temperatura oko 27 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano. Tek prolazno uz više oblaka može u Posavini pasti koja kap kiše, izglednije krajem dana. Puhat će slab do ponegdje umjeren jugoistočnjak, a bit će podjednako ili samo za nijansu manje toplo nego jučer.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali u zaobalju uz razvoja oblaka opet može pasti malo kiše. Slabo jugo će pojačati na umjereno, a ostaje vrlo toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu promjenjivo. Sredinom dana još može biti kratkotrajnih pljuskova pa i grmljavine, češće u gorju, no ubrzo će se razvedravati. Puhat će slabo do umjereno, krajem dana i pojačano jugo. Temperatura od 24 do 27 °C.

Idućih dana na kopnu

U nastavku tjedna na kopnu pretežno sunčano, ali ne može se isključiti mogućnost da poslijepodne uz lokalni razvoj oblaka padne kakav kraći pljusak, uglavnom na sjeverozapadu zemlje. U početku će puhati umjeren, u gorju ponegdje jak jugozapadnjak s kojim će temperatura opet ići malo iznad 30 °C. No, iznadprosječno toplo ostaje i nakon četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Na Jadranu prevladavajuće sunčano, uglavnom suho, sve do petka po izraženoj južini, osobito u srijedu i četvrtak kada prolazno može biti i više oblaka. Bit će vrlo toplo, mjestimice u drugom dijelu tjedna i vruće, a nekima će smetati sve toplije noći.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo