nije bilo nimalo ugodno / VIDEO Nevrijeme poharalo Dalmaciju: Padala obilna kiša, u Splitu zabilježeni udari vjetra preko 100 km/h

Image
Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Jugo na Svetom Juri na Biokovu imao je orkanske udare do 129 km/h

28.9.2020.
8:41
Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Obilna kiša i snažni vjetrovi sinoć su stvarali velike probleme diljem Dalmacije. 

Jugo na Svetom Juri na Biokovu imao je orkanske udare do 129 km/h. Na Palagruži i Lastovu puhao je oštro s udarima do 118, odnosno 108 km/h, javlja Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TJEDNA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA /

Nakon kišovitog i hladnog vikenda otkrivamo kakav nas početak tjedna očekuje

Image
TJEDNA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA /

Nakon kišovitog i hladnog vikenda otkrivamo kakav nas početak tjedna očekuje

U Splitu su u 23 sata zabilježeni udari oštrog vjetra od 101 km/h, a prosjek vjetra na DHMZ postaji na Marjanu dosegao je 19 m/s.

Član Crometeo tima objavio je video snimljen uz obalu od Rive do Bačvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskom području do 22 sata najviše je palo u Žrnovnici, 40 litara po kvadratnom metru, Split Spinut je primio 37, Strožanac 36 itd. U Žrnovnici se ponovno, baš kao i prije četiri dana, dogodila bujica koja je nosila zemlju i žalo na cestu kod skretanja za bivši kamenolom. Kod zadnjeg nevremena bujične vode su nanijele oko pola metra materijala na cestu, pa su morale intervenirati dežurne službe.

HAK: Kolnici mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremeno jakih pljuskova moguće je naići i na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući su i odroni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali DC8 u mjestima Lađin Porat i Običaj u blizini Starigrada vozi se jednim trakom, naizmjence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velike količine vode ispod nadvožnjaka u Biogradu, prekinut je promet državnom cestom DC503.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije:Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Ist - Zapuntel - Brgulje - Molat - Zadar s polaskom iz luke Ist u 6 sati, Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka, trajektne linije: Stari Grad-Split (s polaskom iz Starog Grada u 5,30 sati, Ubli-Vela Luka-Split (otkazan polazak iz luke Ubli u 4,25 sati za Vela Luku, a u 5 sati trajekt će u izvanrednoj liniji isploviti iz Vela Luke za Split bez pristajanja u luku Hvar), Sumartin-Makarska (s polaskom iz Sumartina u 6:00 sati), Prapratno-Sobra te brodska linija Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik (sa polaskom iz luke Vodice u 4,45 sati).

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo