PROMJENA VREMENA / Pripremite se, upalio se Meteoalarm: Očekujte vjetar, pljuskove i grmljavinsko nevrijeme

Uz formiranje Genovske ciklone i prelazak hladne fronte preko naših krajeva sutra će biti kiše i pljuskova, lokalno i izraženijih grmljavinskih nevremena

24.9.2020.
20:30
VOYO logo

Pred nama je izražena promjena vremena. Uz formiranje Genovske ciklone i prelazak hladne fronte preko naših krajeva sutra će biti kiše i pljuskova, lokalno i izraženijih grmljavinskih nevremena i to ponajprije uz obalu. 

Lokalno može biti i više od 50 litara kiše po četvornom metru

Za područje Jadrana su za petak izdana brojna upozorenja Meteoalarma DHMZ-a. Zbog mogućih obilnih oborina (lokalno i više od 50 litara kiše po četvornom metru) i izraženijih nevremena izdano je narančasto upozorenje, a ista kategorija je na snazi i zbog jakog i olujnog juga i jugozapadnjaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I unutrašnjost će isto tako zahvatiti navedena promjena, u nešto manjoj mjeri, ali i dalje dovoljno za žuto upozorenje na lokalno izražene pljuskove praćene grmljavinom. 

Image
Foto: RTL

Žuta upozorenja zbog mogućih grmljavinskih nevremena izdana su za Osječku i Zagrebačku i Karlovačku regiju, dok se u Karlovačkoj regiji očekuje i jaka kiša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narančasta upozorenja zbog kiše, vjetra i grmljavinskog nevremena za sutra je izdano za Gospićku, Kninsku, Riječku, Splitsku i Dubrovačku regiju. 

Narančasto upozorenje zbog vjetra je, pak, izdano za Zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo