OGLAS

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA / Približava nam se nova ciklona: Osim kiše, stiže i topliji zrak, ali pravi kišni val tek stiže krajem tjedna

Kišom tako počinje novo toplije razdoblje, osobito ujutro, a od vikenda će i danju biti oko 20 °C

21.4.2022.
7:30
VOYO logo

Tek što smo jedno jedan poremećaj i hladan prodor ispratili, danas se već približava nova Sredozemna ciklona, ali ovaj put, osim kiše, donosi i osjetno topliji zrak.

ČETVRTAK

Jutro u unutrašnjosti još uglavnom prilično hladno nakon noćne vedrine, ponegdje i uz slab mraz. Na Jadranu zato naoblačenje s otvorenog mora, a u Dalmaciji uskoro i s povremenom kišom. Vjetar na kopnu većinom slab, a duž obale će zapuhati jugo te postupno jačati na umjereno i jako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima još uvijek djelomice sunčano, ali uz postupan porast naoblake, čak će u južnijim predjelima ubrzo biti oblačno, a navečer sve izglednija biti i slaba kiša. Vjetar slab, a bit će i ugodnije nego jučer, većinom između 16 i 18 °C.

Image
ne spremajte još kišobrane /

Danas jutro promjenjivo s razdobljima kiše, ali prema kraju tjedna ide sve više sunca, a uz južinu bit će i toplije

Image
ne spremajte još kišobrane /

Danas jutro promjenjivo s razdobljima kiše, ali prema kraju tjedna ide sve više sunca, a uz južinu bit će i toplije

Sve će više oblaka stizati i na istok zemlje, ali glavninom u večernjim satima. Puhat će ovdje i slab do umjeren jugoistočnjak, a temperatura oko 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji gotovo potpuno oblačno uz povremenu kišu, a iako se temperatura neće značajnije mijenjati činit će se malo svježije uz umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo.

I na sjevernom Jadranu i u gorju oblačno, ponegdje i već i tmurno, a početi će i slaba kiša, češća i jača u večernjim satima. Pritom će postupno jačati jugo i istočni vjetar. Temperatura malo viša, osobito u gorju pa će posvuda biti između 14 i 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Pravi kišni val zahvatiti će cijelu zemlju u petak, lokalno i u unutrašnjosti s obilnijom kišom. Kišom tako počinje novo toplije razdoblje, osobito ujutro, a od vikenda će i danju biti oko 20 °C. No, i dalje ostaje promjenjivo pa gotovo svakodnevno može pasti malo kiše ili lokalno kraći pljusak, nešto izglednije, čini se, u nedjelju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Duž Jadrana će u petak uz jako i olujno jugo biti pretežno oblačno i prilično kišovito, ponegdje s izraženijim pljuskovima, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme, osobito u Dalmaciji. Smirivanje početkom vikenda, barem djelomično razvedravanje, ali već u nedjelju se očekuje novo naoblačenje, ali ovaj put kraće i manje izraženo pogoršanje, čak se i temperatura neće značajnije mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo