vremenska prognoza / Počinje vikend, provjerite kakvo vas vrijeme očekujete i hoćete li i dalje uživati u ljetu

Image
Foto: Andreja Žapčić / RTL

Jesen je sve bliža, no ljetu još nije kraj

18.9.2020.
6:55
Andreja Žapčić / RTL
VOYO logo

Kraj ovog i početak idućeg tjedna u kopnenim predjelima će protjecati u znaku sunčana vremena. Temperatura će postupno rasti tako da ćemo uživati u ugodno toplim danima. 

Promjena je kopnu donijela oblačnije vrijeme i povremene oborine, a Jadranu buru. Bura će sutra biti i još jača zbog velike razlike u tlaku između anticiklone i Mediteranskog uragana koji se razvio u Jonskom moru

PETAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još će prijepodne na kopnu biti oblačnije, ponegdje i uz malo kiše, a uz obalu od jutra barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti umjeren i jak sjeverni vjetar, a na moru jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura. Jutarnja temperatura  na kopnu od 9 do 15, a na Jadranu između 19 i 24 stupnja.

Poslijepodne u središnjim predjelima sve vedrije. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko 20 stupnjeva.

I na istoku će se od sredine dana razvedravati, puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura će i u Slavoniji biti oko 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali i vjetrovito - puhat će umjerena i jaka bura, uz poneki olujni udar. Temperatura uz buru malo niža od jučerašnje, ali i dalje toplo ili vrlo toplo.

Vjetrovito će biti i na sjevernom Jadranu. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska, a pojačanog vjetra će biti i u gorju. Osim toga na moru uglavnom sunčano, dok će u gorskim predjelima prolazno biti više oblaka. Temperatura u gorju od 16 do 18, a uz obalu do 26 stupnjeva.


IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj ovog i početak idućeg tjedna u kopnenim predjelima će protjecati u znaku sunčana vremena. Temperatura će postupno rasti tako da ćemo uživati u ugodno toplim danima. Sredinom tjedna ponovno oblačnije, uglavnom u gorju uz povremenu kišu.


IDUĆIH DANA NA MORU
Na moru tijekom vikenda sunčano, bura će oslabjeti, a temperatura porasti tako da će biti vrlo toplo. U novom tjednu uz južinu malo oblačnije i nestabilnije, osobito u srijedu kada će pljuskovi biti sve češći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još će danas na moru biti vjetrovito, puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska. Za vikend će u cijeloj zemlji biti sunčano i ugodno toplo, osobito u nedjelju.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo