prognoza damjane ćurkov / Ovih dana unutrašnjost su obilježili tmurni dani: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

Na kopnu se još od vikenda nastavlja cjelodnevna magla uz koju je tmurno, sivo i hladno

10.11.2020.
7:00
VOYO logo

U unutrašnjosti se nastavlja niz tmurnih i sivih dana, a na Jadranu vedrih i sunčanih. Razlog u ovoj velikoj razlici leži u polju visokog tlaka i izraženoj temperaturnoj inverziji koja u ovo doba godine nizinskim kopnenim predjelima donosi dugotrajnu maglu i niske oblake.

Cjelodnevna magla

Od jutra će u središnjim i sjeverozapadnim predjelima biti magle i niske naoblake. Temperatura između -1 i 5 stupnjeva pa će mjestimice biti i slabog mraza. Ponegdje će na sjevernom Jadranu biti magle ili sumaglice, zatim sunčano, a u Dalmaciji od jutra pretežno vedro. Puhat će slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, južnije sjeverozapadnjak, a temperatura uz obalu između 9 i 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje tmurno, često uz cjelodnevnu maglu, a ponegdje i rosulju. Ako ste željni sunca najbolje je da se zaputite u okolna viša gorja gdje će biti sunčanije. Temperatura ispod 10 stupnjeva.

U Slavoniji oblačno i maglovito, mjestimice uz rosulju, jedino u gorju vedrije. Temperatura bez promjene – uz 9 stupnjeva će i danas biti prohladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčano, vedro i ugodno toplo uz 20ak stupnjeva. Puhat će slaba do umjerena bura, južnije sjeverozapadnjak. Tako da će vrijeme i danas biti pogodno za nastavak berbe maslina.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i ugodno – temperatura i danas oko 18 stupnjeva. U višem gorju barem djelomice vedro, ali će u nižim predjelima Gorske Hrvatske biti dugotrajne magle i niskih oblaka. Puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U većini kopnenih predjela će i srijeda biti maglovita i oblačna, ponegdje i uz slabu rosulju. U gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije magle će biti ujutro, a zatim više vedrine. Od četvrtka će u svim kopnenim predjelima biti sunčanih razdoblja, prijepodne s maglom, ali tijekom dana će biti barem nešto sunčanih sati. U nastavku tjedna neće biti potpuno suho pa će ponegdje biti rosulje ili slabe kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u srijedu sunčano, vedro i toplo. Jaka, na udare i olujna bura će i podno Velebita oslabjeti. Od četvrtka će uz obalu biti manje vedro, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će biti i magle ili sumaglice, a iz niske naoblake će ponegdje pasti i malo slabe kiše. Temperatura od sredine tjedna malo niža, ali i dalje iznadprosječno toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu se još od vikenda nastavlja cjelodnevna magla uz koju je tmurno, sivo i hladno. Na Jadranu do četvrtka ostaje sunčano i toplo, sutra će podno Velebita biti vjetrovito uz jaku, povremeno na udare i olujnu buru.

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo