kao da je proljeće / Pripremite se na temperaturni šok, grijat ćemo se i na preko 15 °C. RTL-ov meteorolog otkrio što nas čeka

Sljedećeg tjedna činit će se kao da je proljeće, izostat će jutarnji minusi. Tijekom jutra je moguća magla i mraz, ali danju sve ugodnije

2.2.2024.
6:11
VOYO logo

Zime nema do daljnjeg, kao ni za veljaču uobičajene prevrtljivosti. Od danas smo opet pod utjecajem anticiklone, ali "krive" sa zapada kontinenta, umjesto dobu godine primjerenije s istoka. Znači nam to stabilne i postupno toplije prilike u prvom desetodnevlju veljače.

PETAK
Jutro u znaku razvedravanja, osobito na moru uz jačanje bure, dok će nešto zaostalih oblaka još biti u unutrašnjosti. No, uglavnom manje hladno. Ipak, na umjerenom sjeverozapadnjaku u Slavoniji te jakoj buri duž obale činit će se hladnije. Računajte i na olujne udare pod Velebitom, čak češće na jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uhvatit će se i par sunčanih sati, a povremeno nešto više oblaka stiže krajem dana. Mirno, a ostaje i podjednako svježe kao i jučer, oko 9 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčaniji drugi dio dana, ali malo niža temperatura, bit će oko 8-9 °C, a na ponegdje umjerenom sjeverozapadnjaku će se činiti i hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO TO MOŽE PLATITI? /

Dok na Sljemenu skijaju, u Dubrovniku se kupaju: Pogledajte nevjerojatne prizore usred zime

Image
TKO TO MOŽE PLATITI? /

Dok na Sljemenu skijaju, u Dubrovniku se kupaju: Pogledajte nevjerojatne prizore usred zime

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali i vjetrovito. Bura, ustvari sada već uglavnom tramontana, imat će olujne udare, posebice pod Biokovom i na krajnjem jugu, a slabjet će tek kasno navečer. Temperatura zato malo viša, bit će između 13 i 16 °C.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano i sve mirnije, osobito na otocima. Bura gotovo potpuno slabi, a time će biti i malo manje svježe, između 11 i 14 °C, u gorju malo niže, između 6 i 9 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU
U unutrašnjosti slijedi stabilno, suho te pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima može biti magle i mraza, osobito za vikend i u ponedjeljak. No, danju sve ugodnije, u novom tjednu i osjetno toplije uz južinu. Ići će se preko 15 °C, kao da je proljeće, a izostat će i jutarnji minusi.

IDUĆIH DANA NA MORU
Na Jadranu u početku sunčano, vjetar slabi, a rasti će uglavnom samo jutarnja temperatura. No, od nedjelje baš ujutro sve izglednija magla i uz samu obalu, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Od utorka će se sve više skupljati i niski slojeviti oblaci. Pritom samo malo kiše ili slabe rosulje može pasti na širem riječkom području, sredinom tjedna uz južinu i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo