stiže stabilnije vrijeme / Idućih dana sunčano i većinom suho, temperature skaču, ali jutra ostaju hladna uz moguće minuse

Idućih dana na kopnu većinom sunčano, manje vjetrovito, a jutra ostaju hladna pa će uz minuse biti i mraza. Dnevna temperatura prema kraju tjedna u porastu, a zatim će se s južinom zagrijati i jutra, ali stići i oblaci

16.3.2023.
7:10
VOYO logo

Promjena vremena je uz oblake, kišu i olujnu buru s orkanskim udarima donijela i nagli pad temperature. Ciklona će danas odmaknuti dalje na istok, pojačat će utjecaj anticiklone pa će biti sunčanije i stabilnije.

ČETVRTAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas u većini predjela pretežno sunčano, nešto oblačnije jedino na istoku, ali prijepodne većinom suho. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz obalu umjerena i jaka bura s olujni, pod Biokovom i orkanskim udarima.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano, iako će rano poslijepodne biti više oblaka, ali ostat će suho. Vjetar će oslabjeti, a temperatura oko 10, 11 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sredinom dana oblačnije, rijetko će pasti i malo slabe kiše, ali ukupno gledajući bit će više sunčana vremena, a temperatura malo viša od jučerašnje.

U Dalmaciji sunčano i stabilno, ali i dalje vjetrovito uz umjerenu i jaku buru i tramontanu s olujnim udarima. Temperatura između 10 i 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, slično i u gorju, ali sredinom dana može biti viška oblaka. Puhat će umjerena, još samo ponegdje i jaka bura, ali prema kraju dana sve slabija. Temperatura slična ili malo viša.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana većinom sunčano, manje vjetrovito, a jutra ostaju hladna pa će uz minuse biti i mraza. Dnevna temperatura prema kraju tjedna u porastu, a zatim će se s južinom zagrijati i jutra, ali stići i oblaci. U novom tjednu promjenjivo, povremene kiše će biti uglavnom u gorju, a opet posvuda i toplo za doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u petak i subotu sunčano i vedro, vjetar će oslabjeti pa će u subotu biti sasvim mirno, a onda će u nedjelju zapuhati jugo. S južinom će se skupljati više oblaka, osobito na sjevernom dijelu gdje će biti i povremene kiše. Krajem ovog i početkom novog tjedna i na moru osjetno toplije.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo