vremenska prognoza / Do subote sunčano i proljetno toplo. Idealno za boravak u prirodi i uživanje na suncu

Još u petak bez promjene - većinom sunčano i toplo, ali južina će pojačati pa će biti i jakog jugozapadnjaka, osobito u gorju. Subota donosi promjenu, donijet će je hladna fronta uz koju će posvuda biti oblačnije, a povremene kiše ili pljuskova već u noći na zapadu, zatim od sredine dana i na istoku

23.3.2023.
7:10
VOYO logo

U anticikloni i danas sunčano, vedro i ugodno, čak i toplije u odnosu na jučer.

ČETVRTAK

Danas od jutra pretežno sunčano, u Dalmaciji i potpuno vedro. Puhat će slab, ponegdje i umjeren jugozapadnjak, a na moru često i sasvim mirno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uz obilje sunca povoljno. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura između 20 i 23, lokalno i oko 25 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura i ovdje malo viša pa će većinom prelaziti 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pravo proljeće - sunčano, vedro ili uz tek nešto visokih, prozirnih oblaka. Vjetar će uglavnom izostati, a tek će mjestimice puhati slab do umjeren s mora. Temperatura između 18 i 23 stupnja.

Sunčano i ugodno i na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar slab, u gorju umjeren, lokalno na udare i jak jugozapadnjak. Temperatura između 17 i 22 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u petak bez promjene - većinom sunčano i toplo, ali južina će pojačati pa će biti i jakog jugozapadnjaka, osobito u gorju. Subota donosi promjenu, točnije donijet će je hladna fronta uz koju će posvuda biti oblačnije, a povremene kiše ili pljuskova već u noći na zapadu, zatim od sredine dana i na istoku. U nedjelju veći dio dana suho, ali navečer opet oborine, a onda će uz sjeverni vjetar od ponedjeljka biti i hladnije, osobito sredinom novog tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u petak sunčano, vedro i toplo pa dan iskoristite za boravak u prirodi i uživanje na suncu jer se i ovdje od vikenda vrijeme mijenja. Kiše i pljuskova će već u subotu biti na sjevernom dijelu, zatim u nedjelju prijepodne uglavnom suho pa poslijepodne opet oborine, a u novom tjednu će ih biti i u Dalmaciji. Do kraja tjedna južina, a zatim početkom novog okreće na buru uz koju će osvježiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo