PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA / Daleko smo od sunčanog vikenda! Krajem radnog tjedna moguće grmljavinsko nevrijeme, poplave, ali i snijeg te susnježica

Ciklona iz Sredozemlja premješta se nad naše krajeve, a to će nam ciklonalno polje tmurne jesenske prilike osigurati i idućih par dana

26.11.2021.
7:30
VOYO logo

RTL-ov Dorian Ribarić pripremio je vikend prognozu u kojoj navodi kako se ciklona iz Sredozemlja premješta nad naše krajeve, a to će nam ciklonalno polje tmurne jesenske prilike osigurati i idućih par dana.

Iz tog razloga kraj radnog dijela tjedna bit će tmuran i vrlo kišovit, osobito u prvome dijelu dana. Lokalno je na obali i otocima moguće grmljavinsko nevrijeme, ponegdje bujične te urbane poplave, na moru i pijavice, a svega se najviše očekuje na području Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probleme će pritom u početku stvarati jako, na krajnjem jugu i olujno jugo. Srećom, sredinom dana, malo mirnije uz sjeverozapadnjak i zapadnjak, ali će ubrzo opet sve neugodniji biti jugozapadni vjetar. Jutro manje hladno, ali danju neće biti većih promjena temperature.

U unutrašnjosti između 3 i 7 °C, malo više u Podunavlju, a duž Jadrana između 12 i 15 °C. Kasno navečer u višim predjelima gorske Hrvatske kiša može prijeći u susnježicu i snijeg, a moguće je da se to dogodi i mjestimice na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

(Izvor: RTL)

Vikend pod dekicom

Što se tiče vikenda, u unutrašnjosti se očekuje većinom oblačno vrijeme s povremenom kišom, ali u subotu popodne i više suha vremena uz mjestimice i malo sunca. Oborina češća opet tijekom nedjelje, osobito krajem dana. Tada uz dotok hladnijeg zraka i u noći na ponedjeljak prolaznim jačanjem sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, osim u gorju, vjerojatnost za susnježicu i snijeg postoji čak i u nižem dijelu Hrvatskog Zagorja ili Međimurja. Veći dio vikenda neće biti odviše hladan, tj. temperatura se neće previše mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme duž Jadrana promjenjivo, ali i dalje uglavnom vrlo kišovito i nestabilno. Osim ponegdje obilne kiše, prvenstveno opet u Dalmaciji, probleme će na moru stvarati jak, prolazno i olujan jugozapadni i južni vjetar. Neugodne su to prilike svima, ne samo meteoropatima, a predah donosi početak idućeg tjedna s burom, ali i nižom temperaturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo