Vodoinstalater ponovno na daskama &TD-a

shimmer fallback

Komorni balet dvojca Manojlović / Tudor Vodoinstalater možete pogledati u srijedu, 18. siječnja i četvrtak, 19. siječnja u polukružnoj dvorani &TD-a, s početkom u 20 sati.

17.1.2012.
11:20
Play logo

Vodoinstalater je komorni balet prema motivima Borisa Viana, crnohumornog francuskog pisca, pjesnika, skladatelja, pjevača, šansonijera, jazz kritičara, inženjera, prevoditelja, pronalazača. Malo je područja u umjetnosti ili znanosti koja Viana nisu zanimala i kojima se nije bavio. Inspirirani Vianovom zbirkom novela Mravci složena je nova priča, libreto prema kojem će nastati partitura, a prema njoj Vodoinstalater.

Kao i svaki balet i Vodoinstalater je kolodvor na kojem se sijeku putevi glazbenog materijala, u izvedbi 5 instrumenata, 5 glazbenika i jednog laptopa, s libretom kojeg pokretom tumače 2 izvođačice, 2 izvođača i jedan most. Vodoinstalaterovi likovi kreću se sivim područjem od igre do plesa, kojeg se najbolje može opisati terminom pokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodoinstalater je potresna priča o mjestima i vremenima koje rat nikada nije zahvatio, pa su ona morala zahvatiti njega. To je priča o susjedskim odnosima i povijesti maltretiranja; o vojnicima na konjaku, kurvama u bunilu, o studentima u vodi do koljena i djevojčicama u minskom polju.

Ovaj balet je priča o običnim ljudima koje 'vianovska' percepcija pretvara u čudovišta ili barem čudake. Major, Garamuche i Noemi vjerojatno su mediokriteti koji tek u percepciji 'vianovskog lika' - studenta - apsolventa nadgrobnog klesarstva postaju izopačene karikature.

Vodoinstalater je crni balet. Ne bi mogao biti bijeli jer su i partitura i libreto crni, a humor ovisi o bojama zastave pod kojom se igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skladatelj: Gordan Tudor Libreto, koreografija: Natalija Manojlović Scenografija: Vojin Hraste Producentica: Davorka Begović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Likovi: Dean Krivačić , Ivana Pavlović, Judita Franković, Nino Bokan

Play logo

Glazbenici: Ana Benić (flauta), Tanja Tortić (violina), Goran Jurković (tenor saksofon), Ivan Batoš (glasovir), Oleg Gourskii (kontrabas)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprodukcija: Sveučilište u Zagrebu – Studentski centar – Kultura promjene -Teatar &TD i Muzički Biennale Zagreb

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo