'ZVUČALO JE KAO EKSPLOZIJA': / Kamenički (20) je bijesnim autom projurio pored Ravnateljstva policije i izgubio kontrolu, ipak se nije utrkivao?

Image
Foto: Pixsell

U teškoj prometnoj nesreći u Ilici život su izgubile dvije osobe

24.8.2018.
20:54
Pixsell
VOYO logo

Očevici nesreće koja se u četvrtak u 21.15 dogodila u Zagrebu u Ilici 422 kažu da je bilo strašno. "Zvučalo je kao da je riječ o eksploziji. Pogledala sam kroz prozor i vidjela kaos. Ljudi su vikali, trčali, pokušavali pružiti pomoć. Neki se automobil i zapalio", kažu očevici ove strašne nesreće za Večernji list.

Nesreću je skrivio Marin Kamenički (20), bivši savjetnik uprave radija Enter koji je sa Mercedesom od više od 500 konja jurio brzinom većom od dozvoljene. Očevici, piše Večernji, kažu da je vozio više od 150 kilometara na sat, do se policija o tome još uvijek nije očitovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenički je vozio Mercedes C63 AMG, od 510 KS, a ovaj je auto namijenjen za jurnjavu pistom, pa je opasan u normalnom pogonu jer zbog snažnog stražnjeg pogona mogu proklizati i ostaviti vozača bez kontrole nad autom. Ovaj auto košta više od 100.000 eura.

Image
JEDNA OD GORIH NESREĆA: /

Vozač jurilice (20) ima lakše ozljede, suvozačica (22) je poginula, a stanje vozača Opela ide na bolje

Image
JEDNA OD GORIH NESREĆA: /

Vozač jurilice (20) ima lakše ozljede, suvozačica (22) je poginula, a stanje vozača Opela ide na bolje

Image
Foto: YouTube

Marin Kamenički

Život su izgubile dvije osobe

U nesreći su život izgubile dvije osobe, među kojima je i njegova suvozačica Laura Stelio (22) koja je, kako kažu očevici ispala iz vozila. Poginula i vozačica Opel Astre prvog vozila s kojom se Kamenički sudario. Vozač Opel Astre je ozlijeđen, a stanje mu se popravlja. Sam Kamenički je lakše ozlijeđen te se oporavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi je vozač Mercedesa vozio Ilicom u smjeru zapada te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te je kod broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika, piše Večernji.

Projurio pored Ravnateljstva policije

Kako javlja Jutarnji, mladić je projurio pokraj zgrade Ravnateljstva policije u Ilici 335, prošao je semafor i ušao u zavoj. Tada je, nastavlja Jutarnji, pri izlasku iz zavoja, očito izgubio nadzor nad vozilom te je desnim kotačima zahvatio rubni kamen i nogostup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanijelo ga je te je prešao u suprotni smjer, naletio na betonski potporni stup pa prednjim dijelom vozila udario Opel Astru zagrebačkih registracija. Nakon snažnog udarca Mercedes se nastavio kretati te je udario prvo u Renault Clio krapinskih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom i u Mercedes zagrebačkih registracija kojim je upravljala 43-godišnjakinja.

Nije kažnjavan zbog prometnih prekršaja

Policija utvrđuje što se točno dogodilo te se pregledavaju snimke nadzornih kamera u Ilici. Pomoću tih snimki trebalo bi se utvrditi je li Kamenički samo na tom dijelu ceste vozio prebrzo ili se tako kretao i dulje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nesreće pojavile su se informacije da se Kamenički utrkivao s drugim vozilom. No, Jutarnji list piše kako, iako su očevici na mjestu nesreće spominjali da se Kamenički utrkivao s VW Golfom, čini se da drugog vozila ipak nije bilo.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, Marin Kamenički dosad nije evidentiran ni zbog prometnih prekršaja, a ni zbog nekih drugih prekršaja ili kaznenih djela. Kamenički prema navodima policije, piše isti list, nije bio pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo