'TO JE BAČEN NOVAC' /

Zviždačica o državnom podrumu s Frkinim knjigama: 'Nikome drugome nismo uređivali podrume'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Čak i kada je bio u pitanju podrumski prostor koji je išao u najam uređivalo se samo ono osnovno, a u ovom slučaju, kaže Đerek, to je bačen novac

17.2.2022.
18:41
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Podrum u Palmotićevoj ulici 24 čije je uređenje država platila više od 400.000 kuna kako bi  predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić tamo mogao držati knjige, ne bi se trebalo nazivati "Frkin podrum", žale se iz Državnih nekretnina, nego "vas lijepo molimo da koristite ispravnu tvrdnju, a to je da je riječ o podrumskoj radnoj prostoriji Državnih nekretnina", naveli su u priopćenju.

Image
FRKA SE NE SMIRUJE /

Državne nekretnine tvrde da je 'Frkin podrum' prazan, posebno su se osvrnuli na jedan detalj

Image
FRKA SE NE SMIRUJE /

Državne nekretnine tvrde da je 'Frkin podrum' prazan, posebno su se osvrnuli na jedan detalj

'Nitko drugi ne koristi podrum'

A koliko točno takvih "podrumskih radnih prostorija", osobito onih s ugrađenom kuhinjom, sanitarnim čvorom  i luksuznim pločicama ima,  i čije je to podrum ako nije Frkin, za Index je opisala zviždačica Maja Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelom zgradom upravljanju Državne nekretnine, a ne znam da itko drugi od stanara koristi taj prostor. Znam da koriste parkinge, ali baš podrume - ne", kaže Đerek koja ističe kako Državne nekretnine inače ne obnavljaju podrume, a čak i kada ih daju u najam, ulaže se samo ono najnužnije.

"Ne, podrume nismo nikad obnavljali. Imali smo i poslovne prostore u podrumu, evo, recimo u Gajevoj 7 i tamo smo napravili samo najnužnije zahvate, premda je taj prostor išao u zakup, na natječaj, ali sam procijenila, kad sam bila direktorica, da tu trebamo uložiti samo najosnovnije, a ostalo treba uraditi zakupodavac, jer je to bilo preveliko ulaganje da bi se vratilo. Ne znam ni za jedan drugi slučaj da se podrum tako obnovio, pogotovo za toliki iznos", kaže i dodaje kako ovaj prostor sasvim sigurno neće moći u najam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

' Nije nitko lud da to da u najam'

"Ne znam kako bi se ovaj mogao dati u zakup kad su tamo stanovi za službene potrebe. Nije nitko lud da podrum stanova za službene potrebe, gdje je ravnateljica USKOK-a i ne znam tko još, daje u zakup ne znam kome. U principu, to su bačeni novci", kaže.

Dodatno upada u oči što nije u pitanju bila obnova nakon potresa nego se u podrum uložilo mnogo novca. "Napravili su cijelu novu kuhinju i WC za koje su rekli da će ih koristiti domar i spremačica te zgrade. Vidjeli ste slike - tu su stavljene neke dobre pločice, dobra kuhinja, dobar WC... Prenamijenili su taj podrum, a ne mogu ga iznajmljivati, ne mogu zarađivati na njemu", zaključuje Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo