FRKA SE NE SMIRUJE / Državne nekretnine tvrde da je 'Frkin podrum' prazan, posebno su se osvrnuli na jedan detalj

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U priopćenju su posebno istaknuli da se ne koristi naziv 'Frkin podrum' za nekretninu koja je u njihovom vlasništvu

16.2.2022.
19:27
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Podrum o kojem se priča ovih dana izazvao je pravu pompu u javnosti, a sada su se javili i iz Državnih nekretnina kako bi upozorili medije o izvještavanju vezanom za korištenje i obnovu podrumskog prostora u Palmotićevoj ulici 24 koji je koristio predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.

Image
PLENKOVIĆ PONAVLJA: 'TO JE HAJKA' /

Zavirite u 'podrum za knjige' Frka-Petešića: Uređenje spremišta državu će stajati više od 400 tisuća kuna

Image
PLENKOVIĆ PONAVLJA: 'TO JE HAJKA' /

Zavirite u 'podrum za knjige' Frka-Petešića: Uređenje spremišta državu će stajati više od 400 tisuća kuna

'Riječ je o podrumskoj radnoj prostoriji'

"Povodom niza medijskih objava u kojima se podrumska nekretnina na adresi Palmotićeva 24 naziva 'Frkin podrum', lijepo vas molimo da koristite ispravnu tvrdnju, a to je da je riječ o podrumskoj radnoj prostoriji Državnih nekretnina", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štoviše, još jučer je u više priloga na nacionalnim televizijama utvrđeno da ondje nema nikakvih predmeta još od početka radova. Svi predmeti, koji su bili privremeno smješteni u podrumskoj prostoriji, izmješteni su prije adaptacije koja je počela u listopadu 2021., znatno ranije nego što je ta tema ove državne nekretnine postala aktualna", nastavlja se u objavi za medije.

"Molimo vas da u daljnjem izvještavanju o ovoj nekretnini koristite ispravnu formulaciju, kako biste izbjegli namjerno iznošenje netočnih informacija", navodi se u kratkom priopćenju koje je izdao Državni ured za nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramu oko podruma komentirao je i Plenković

Frka-Petešić koristio je državni stan od 96 kvadrata u centru Zagreba, a prijavio je vlastito prebivalište u Salima na Dugom otoku, dok mu je na početku mandata obitelj bila prijavljena u iznajmljenom stanu u zagrebačkoj Dubravi.

Frka-Petešić držao je 4000 knjiga u podrumu od 83 kvadrata. Procjena troškova za obnovu koje je izradio ponuđač je 417 tisuća kuna, odnosno 5000 kuna po kvadratu. Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a o podrumu za knjige Frka-Petešića, u koji je ugrađen i wc, govorio je i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Državnih nekretnina objašnjavaju da je kupaonica bila neophodna, jer će se njome koristiti spremačice i domari zgrade s državnim stanovima u Palmotićevoj ulici. Radove je obavila tvrtka Kultura prostora, koja je u protekle četiri godine odradila više od 30 poslova za Državne nekretnine, u vrijednosti većoj od 1,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo