ŽUPNIK U KOTORIBI SE SUKOBIO S VJERNICIMA ZA VRIJEME MISE: / 'Sve je došlo do granice fizičkog incidenta'

Image
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

'Znamo da je i velečasni samo čovjek, k tome još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih riječi i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli prijeći,

11.4.2019.
10:29
Marijan Sušenj/PIXSELL
VOYO logo

Na misi u Kotoribi u nedjelju je izbio sukob između župnika i vjernika. No, sve je počelo još na jutarnjoj misi kada je župnik Marinko Prstec prozvao one vjernike koji nisi bili prisutni.

"Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vjernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili", priča mještatnin za Emedjimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da je i velečasni samo čovjek, k tome još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih riječi i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli prijeći, koliko god je kršćanski opraštati", dodaje.

Kako su počeli problemi

Velečasni Prstec na dužnosti u Kotoribi u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa je od 2014. Župljani pričaju kako je sve u početku bilo u redu, no da su s vremenom počeli problemi, da je kasnio na mise, a da se u posljednje vrijeme sukobio i s vjeroučiteljicom kojoj je branio da djecu priprema za Prvu pričest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve to znali su biskup i dekan, ali se ništa nije poduzimalo, međutim sada je krajnje vrijeme da se nešto učini, jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru", kaže jedan župljan.

Napustio župu

Prozvani župnik na pozive novinara nije odgovarao, a Emedjimurje piše kako su doznali da je u petak napustio župu i da se više neće vraćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz dobro upućenih crkvenih izvora stigla je informacija da bi do kraja tjedna župa u Kotoribi trebala dobiti novog svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike