teške optužbe / Županijski vijećnik objavio fotografije vezane uz aferu INA: 'Po nalogu uništavaju dokumente, sve se reže'

Image
Foto: Facebook Nikola Kajkić

Navodno je riječ o izrezanoj dokumentaciji u tvrtki Plinara istočna Slavonija čija je direktorica kupovala od INA-e jeftino plin

1.9.2022.
11:04
Facebook Nikola Kajkić
VOYO logo

Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, jučer je na svojem Facebooku objavio fotografije za koje tvrdi da se na njima vidi uništavanje poslovne dokumentacije u tvrtki Plinara istočne Slavonije (PIS) i to nakon uhićenja vezanih uz malverzacije prodaje prirodnog plina u kojem je INA oštećena za više od milijardu kuna.

Podsjetimo, ta je tvrtka po cijeni manjoj od 20 eura po megavatsatu kupovala prirodi plin od INA-e, što je odobrio direktor INA-e Damir Škugor, a onda je PIS prodavao dalje i po 10 puta većoj cijeni. Među uhićenima u najvećoj aferi Hrvatske je i direktorica PIS-a Marija Ratkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Kajkić uz inkriminirajuće fotografije objavio je: "Nakon što je USKOK iz ureda direktorice i predsjednice Uprave Marije Ratkić oduzeo laptop, kompjuter i dio dokumentacije, u firmi je nastao kaos. Naime, po nalogu 'nekog iz stranke' krenula je čistka. Uništavaju se svi papiri i dokumenti (sav kriminal koji je počinjen preko i u toj tvrtki u zadnjih 20 godina, pokušava se prikriti, sva dokumentacija se reže i baca u smeće). Tko je ovo naredio? Direktorica Marija Ratkić je u zatvoru! Dala je ostavku…. Tko je sad glavni? Je li glavni onaj lik iz stranke koji je iz sjene i direktorici Mariji možda nametnuo ili preporučio sklapanje ugovora s tvrtkom OMS upravljanja d.o.o. Po mojim saznanjima, veliki igrači su u igri!

Image
Neće to proći tek tako /

Plenković o INA-i: 'Zar vi mislite da se takvi s nama konzultiraju!?' 450 milijuna kn već u proračunu, ali…

Image
Neće to proći tek tako /

Plenković o INA-i: 'Zar vi mislite da se takvi s nama konzultiraju!?' 450 milijuna kn već u proračunu, ali…

U privitku su slike iz tvrtke PIS d.o.o. Vinkovci, gdje se vrši uništavanje dokumentacije. Tvrtka Plinara istočne Slavonije d.o.o. (u većinskom vlasništvu županije Vukovarsko srijemske) jedna je od glavnih karika u krađi jedne milijarde kuna. S obzirom na to da sam prvi o ovome govorio još u travnju 2022. godine, vrijeme je da uskoro otvorimo i pitanje prodaje plina 'odabranim poduzetnicima' po povlaštenoj cijeni određenoj isključivo za građane, dok drugi poduzetnici plaćaju redovnu tržišnu cijenu! Ima li i tu kriminala i pogodovanja? Radi se o privatnim tvrtkama! Ali to nije sve…" napisao je Kajkić na Facebooku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali smo upit u tvrtku "Plinara istočna Slavonija" s pitanjem jesu li fotografije autentične, kako komentiraju objavu županijskog vijećnika te smo im postavili još nekoliko pitanja. Objavit ćemo odgovor ako ga pošalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo