suluda ideja /

Župan Kolar bi novozaražene smjestio u hotel Toplice, kojeg su epidemiolozi zatvorili zbog legionele

Image

Da je legionela pronađena u hotelu potvrdili su i u Državnom inspektoratu

4.11.2020.
11:50
VOYO logo

Ideja župana Željka Kolara da se oboljele od koronavirusa šalje u hotel u Krapinskim Toplicama nije baš najbolje sjela vlasnicima hotelima. Smeta im činjenica da ih nitko nije ništa pitao, a isot tako taj zapušteni hotel uopće ne radi  i Sanitarna inspekcija u hotelu je pronašla legionelu.

Vlasnike Hotela u Krapinskim Toplicama nitko nije niti pitao smiju li i pod kojim uvjetima koristiti njihovu nekretninu, rekao nam je to Mario Rendulić, čija je  tvrtka CSEBA development s Kinezima suvlasnik nekretnine, hotela u Krapinskim Toplicama koji su kupili 2018. za 4,3 milijuna eura, piše Ni Zagorje malo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je hotel, koji je zapušten, bez struje, plina, nije to bolnica. U toj zgradi, zatvorenom hotelu, ne postoje nikakvi zdravstveno-sanitarni uvjeti za smještaj bolesnika", izjavio je Rendulić.

Hotel je zatvoren 1. listopada, kako su tada rekli iz Toplice Hotela, zbog nemogućnosti poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Previše problema /

Stubičke toplice ne mogu postati Covid-bolnica? 'Nemamo opremu za liječenje koronavirusa'

Image
Previše problema /

Stubičke toplice ne mogu postati Covid-bolnica? 'Nemamo opremu za liječenje koronavirusa'

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata u hotelu je pronašla – legionelu.

"Hotel je morao biti zatvoren zbog sanitarnih uvjeta jer su u cijevima pronašli legionelu. Da bi nastavili s radom, trebalo je uložiti oko 300.000 kuna. Više nisu postojali sanitarni uvjeti za nastavak s radom", ispričala je za spomenuti portal osoba upućena u cijelu situaciju.

Izvor iz Uprave tvrtke koja je tada poslovala potvrdio je da je ‘legionela pronađena, ali na četvrtom katu’, ali da je to sanirano. No, drugi pak govore da ništa nije sanirano. Da je legionela pronađena u hotelu potvrdili su i u Državnom inspektoratu.

"Mi smo 16. rujna od epidemiloga iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije dobili obavijest da su u dva uzastopna uzorka vode pronašli legionelu. Odmah idući dan, 17. rujna na teren je izašla Sanitarna inspekcija i hotelu izdala Rješenje o provođenju sigurnosnih mjera za smanjenje rizika od legionarske bolesti", odgovorili su u Državnom inspektoratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo