ŽUNIĆ JE, UZ POSAO ČELNIKA APN-A, IMAO I TVRTKU KOJA JE DOBIVALA DRŽAVNI NOVAC: / I to nije sve, pogledajte gdje joj je bila adresa

Image
Foto: RTL

Krešimir Žunić je kao zamjenik ravnatelja APN-a, s Petrom Trebotićem osnovao tvrtku Orca Grupa, koja je od Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva u 2018. i 2019. dobila 742.

30.1.2020.
10:50
RTL
VOYO logo

Vršitelj dužnosti ravnatelja državne Agencije za promet nekretninama, Krešimir Žunić, vjerojatno će danas biti smijenjen s te dužnosti zbog toga što je od Agencije kupio POS-ov stan po povoljnijim uvjetima. No, čini se kako to nije jedini njegov grijeh. Naime, 24sata otkriva da je Žunić, dok je bio zamjenik ravnatelja, osnovao tvrtku koja je odmah počela poslovati s državom.

Image
ŠTROMAR ĆE SMIJENITI ŠEFA APN-a KOJI JE SAM SEBI PRODAO STAN: /

'To je gotova stvar. To se ne smije tako raditi'; reagirao i Plenković

Image
ŠTROMAR ĆE SMIJENITI ŠEFA APN-a KOJI JE SAM SEBI PRODAO STAN: /

'To je gotova stvar. To se ne smije tako raditi'; reagirao i Plenković

On je u ožujku 2018. s partnerom Petrom Trebotićem osnovao tvrtku Orca Grupa, koja je registrirana za kupnju i prodaju robe, usluge hrane i pića, turističko ronjenje, opskrbu energijom i, između ostalog, usluge informacijskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uplate iz proračuna

Upravo im je zbog bavljenja time, iz državnog proračuna preko Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, odmah po osnivanju isplaćeno 457.800 kuna. To je tvrtki, prema dostupnim podacima, bio praktično jedini prihod. Naime, od ostalih usluga su ostvarili samo 8000 kuna. Dobit Žunića i Trebotića te je godine iznosila 88.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji državni ured, pod ravnanjem HDZ-ovog Bernarda Gršića, i prošle je godine "počastio" Orca Grupu sa 284.785 kuna. No, nije poznato za što je točno Žunićeva tvrtka dobila novac.

Otišao iz tvrtke i prijavio je na svojoj adresi

No, nakon što je Žunić postao vršitelj dužnosti ravnatelja APN-a, prestao je biti suvlasnik tvrtke te ju je prebacio na svog partnera Trebotića. Naime, zakon dopušta da zamjenici direktora i ravnatelja državnih tvrtki i agencija imaju vlastite tvrtke te ih ne prepoznaju kao dužnosnike. Zbog toga formalno i nije u sukobu interesa zbog POS-ovog stana koji je kupio. No, zanimljivo je kako je po svome odlasku Orca Grupa preseljena upravo na adresu spornog POS-ovog stana u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih komentirao ništa vezano za pravnu osobu u kojoj više nisam direktor i nemam nikakva upravljačka prava. Kao zamjenik ravnatelja sam mogao imati tvrtku", ogradio se od svega Žunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo